14 motive pentru a mânca castraveți!

Castraveții sunt o legumă excelentă. Nu are un gust foarte distinctiv, dar merită să o mănânci des: nu este scumpă, dar conținutul său ridicat de apă este bun pentru organism și îți face pielea să arate frumos. N-o să-ți vină să crezi cât de frumos…

Castraveții sunt a patra cea mai cultivată legumă din lume și merită titlul de superaliment pentru numeroasele sale beneficii. Când mergi la cumpărături, ai întotdeauna 2-3 castraveți în coș, pentru că îi poți consuma zilnic – iată de ce sunt atât de uimitori.

1. Vitalizează organismul

Dacă vă este greu să beți 2-3 litri de apă pe zi, mâncați mulți castraveți: 90% din legume este apă. Acest lucru compensează cu ușurință faptul că nu se bea suficient.

2. Din interior spre exterior împotriva arsurilor

Dacă suferiți de arsuri la stomac, mâncați castraveți, iar dacă ați avut o arsură solară în timpul verii, nu ezitați să puneți câteva felii pe pielea deteriorată.

3. Îndepărtează toxinele

Castraveții acționează ca o mătură imaginară – elimină toxinele din organism. De asemenea, slăbește pietrele la rinichi atunci când este consumat în mod regulat.

castravete

4. Refaceți aportul zilnic de vitamine

Castraveții au majoritatea vitaminelor de care organismul are nevoie: vitaminele B și C ale acestora stimulează sistemul imunitar. Amestecați castraveți cu morcovi și spanac – acest suc de legume face minuni. Merită să lăsați coaja, deoarece aceasta conține 12% din necesarul zilnic de vitamina C.

5. Bogat în minerale prietenoase cu pielea

Castraveții au un conținut ridicat de siliciu, potasiu și magneziu. Acesta este motivul pentru care există multe tratamente în spa-uri care folosesc castraveți.

6. Ajută la digestie și la pierderea în greutate

Datorită conținutului ridicat de apă și conținutului scăzut de calorii, castraveții sunt o legumă de bază pentru cei care doresc să slăbească. Se poate face suc, se poate transforma în supe, se poate adăuga în salate – iar fibrele din coaja sa îmbunătățesc digestia. Pentru cei care suferă adesea de constipație, castraveții pot fi leacul.

castravete

7. Bun pentru ochi

Probabil că știi acest truc, dar dacă nu, ar trebui să-l încerci: când te trezești, pune 1-1 felie de castravete rece pe ochii închiși, iar câteva minute mai târziu nu vei mai avea nicio urmă de ochii umflați și de cearcănele pe care le aveai dimineața.

8. O legumă excelentă împotriva cancerului

Datorită secoisolariciresinolului, lariciresinolului și pinoresinolului pe care le conține, reduce riscul, de exemplu, al cancerului ovarian, de sân, de prostată și uterin.

9. Excelent pentru diabet, hipertensiune arterială și colesterol ridicat

Castraveții conțin un hormon care este esențial pentru producerea de insulină de către celulele pancreasului, ceea ce este foarte important pentru diabetici. În plus, datorită conținutului său de steroli, experții cred că scade colesterolul. Iar fibrele, potasiul și magneziul pe care le conține acționează ca regulatori ai tensiunii arteriale. Așadar, castraveții nu sunt buni doar pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată, ci și pentru cele cu tensiune arterială scăzută.

castravete

10. Îți face respirația proaspătă

Sucul de legume făcut din castravete este un remediu pentru bolile gingivale și reduce cantitatea de bacterii din gură. Acestea sunt adesea cauza respirației urât mirositoare.

11. Face minuni cu părul și unghiile

Siliciul din el face ca părul și unghiile să fie mai puternice, iar conținutul de sulf al castravetelui contribuie la acest lucru, care împreună accelerează creșterea părului.

12. Indicat și pentru artrită și gută

Acesta întărește țesuturile conjunctive datorită conținutului său de siliciu și, atunci când este amestecat cu suc de morcovi, leagă acidul uric, ameliorând guta și durerile articulare.

13. Este bun și pentru mahmureală

Pentru a evita durerile de cap și o mahmureală puternică, mâncați câteva felii de castravete seara, înainte de a merge la culcare. Substanțele nutritive abundente și vitaminele B din castraveți vă vor ajuta să vă feriți de durerile de cap.

14. Menține rinichii

Castraveții mențin un nivel scăzut al acidului uric, astfel încât rinichii tăi vor fi mai sănătoși.

Comandați prânzul de la bucătăria Quick Lunch

Quick Lunch pregătește în fiecare zi mese delicioase, folosind ingrediente gustoase, sănătoase, selecționate, proaspete. Prânzul este livrat la domiciliu sau la locul de muncă. Află care sunt ofertele pentru următoarele zile dând clic pe unul dintre butoanele de mai jos!

Quick Lunch Facebook

Coșul tău