Așa se prepare șnițelul perfect!

Șnițelul de duminică este aproape o tradiție, dar pentru a o face delicioasă, trebuie să cunoaștem câteva secrete. Combinația perfectă dintre crusta crocantă și carnea sfărâmicioasă poate fi obținută cu cunoașterea câtorva practici!

Înainte de prepararea șnițelului

– La prepararea cărnii, este indicat ca feliile puțin mai groase să fie ușor bătute pentru a înmuia fibrele. Nu este necesar să folosiți un bătător de carne, poate fi suficient să atingeți ușor carnea cu mânerul unui cuțit sau cu pumnul.

– În funcție de felul cărnii, poate fi util să o înmuiați într-o cantitate mică de lapte cu usturoi pentru a da un rezultat mai moale, în special în cazul cârnurilor mai uscate, cum ar fi pieptul de curcan.

– Este important să bateți bine ouăle înainte de a trece carnea, altfel va rămâne lipicios. Nu adăugați sare în oul bătut!

– Cerneți făina înainte de utilizare si folosiți numai făină fină în acest scop. O putem condimenta cu piper măcinat sau boia, pe care le amestecăm bine cu făina.

– Dacă este posibil, folosiți pesmet de casă. Tot ce trebuie să faceți este să uscați pâinea sau chifla în cuptor, apoi radeți-le cu o răzătoare de mână și, în cele din urmă, cerneați-le. Putem, de asemenea, aromatiza pesmetul: putem amesteca cu coajă de lămâie rasă, parmezan, rozmarin tocat, cimbru sau dovleac, floarea soarelui și semințe de susan. În acest caz, bucățile mai mari trebuie presate pe carnea deja acoperită cu ouăle, nu este suficient să le întoarceți în amestec.

șnițelul

Panarea șnițelului

Carnea este trecută în mod tradițional prin făină, ouă și apoi pesmet. După ce ați tăvălit carnea în făină, scuturați excesul de făină de pe carne, altfel ouăle nu se va lipi de ea. Scurgeți bine ouăle de pe felia de carne înainte de a le tăvăli în pesmet. În pesmet, doar rotiți carnea, nu trebuie apăsată. Puneți-vă atâtea pesmet cât rămâne pe carne!

Există mai multe variante pentru crusta șnițelului, de exemplu:

Șnițel parizian:

aceasta este a doua cea mai populară formă de crustă după rețeta de bază, aici trecem carnea în ouă după făină și apoi din nou în făină, de fapt, există și o rețetă conform căruia carnea va fi trecută încă odată în ouă.

Crustă de clătite:

amestecăm un aluat simplu de clătite, astfel încât să nu fie prea fluid, în loc de lapte putem folosi și apă minerală, poate fi condimentat cu arpagic proaspăt tăiat, busuioc sau pătrunjel.

Stil Orly:

turnăm bere în loc de lapte în aluatul gros de clătite, adică amestecăm un aluat de bere, putem presăra puțină praf de copt în el pentru a face aluatul și mai ușor, feliile de carne, care sunt tăiate în benzi mai mici, vor fi trecute prin acest aluat.

șnițelul

Pesmet italian:

la carne se adaugă numai pesmet, condimente verzi proaspete, tocate și parmezan ras.

Prăjirea șnițelului

– Folosiți întotdeauna multă grăsime pentru prăjire. Este foarte importantă temperatura uleiului – ideală dacă este fierbinte la fel peste tot, dar nu face bule. Uleiul sau grăsimea prea fierbinte vor arde pesmetul, dacă însă nu este suficient de fierbinte, carnea se coace nu se prăjește.

– Feliile de carne mai groasă (de exemplu, pulpe de pui) trebuie prăjită sub capac timp de 10 minute și întoarse o dată. Scoateți capacul tigăii doar în ultimele cinci minute pentru a face pesmetul crocant.

Garnitura ideală pentru șnițel

Garnitura ideală pentru un șnițel delicios este piureul de cartofi, dar se armonizează bine cu alte garnituri de cartofi, cum ar fi cartofii cu pătrunjel sau cartofii simpli fierți în unt, cartofii prăjiți și cartofii copți. Alții jură că garnitura ideală este orezul simplu fiert.

șnițelul

Șnițel fără bătăi de cap

Dacă nu doriți să pierdeți timpul cu prepararea șnițelului – sau chiar nu aveți timp pentru aceasta, dar ați dori să mâncați și nu vreți o mâncare congelată, atunci ar trebui să încercați cu siguranță șnițelul Quick Lunch. Este disponibil aproape în fiecare zi dintr-o varietate de carne (pui, curcan … etc.). Vedeți oferta apăsând butoanele de mai jos.

Coșul tău