7 idei pentru planificarea zilnică a unei alimentație sănătoase

Baza unei alimentație sănătoase este o dietă echilibrată, deoarece acesta conține cantitatea potrivită de substanțe nutritive și de energie de care individul are nevoie. Nevoile oamenilor sunt diferite, dar principiile se aplică tuturor.

Mâncărurile noastre se bazează pe o varietate de alimente. Acesta este motivul pentru care este important să vă gândiți la alegerea ingredientelor potrivite atunci când vă scrieți lista de cumpărături. Chiar și câteva mici modificări pot însemna mult pentru sănătatea noastră. Mulți sunt deja familiarizați cu principiile alimentației sănătoase, totuși nu schimbă nimic în ceea ce privește obiceiurile lor nesănătoase, căutând scuze, ca de exemplu că ceea ce este sănătos este cu siguranță mai puțin gustos. De fapt, omul se târguiește cu el însuși. Se ajută pe sine cel care este atent la semnele corpului și dăunează la sine cel care îl ignoră, chiar dacă știe ce ar trebui făcut.

alimentație sănătoase

Cei care doresc să „meargă pe drumul cel bun” în nutriție, trebuie să înceapă cu mici modificări. Iată câteva idei despre cum să ne facem alimentele mai sănătoase prin alegerea ingredientelor:

O alimentație sănătoasă, recomandarea #1: mai puțin gluten

Alegeți mai des pâine fără gluten sau integrală, produse de patiserie, făină, paste sau, în cazul orezului, versiunea maro. Au un conținut mai ridicat de fibre, carbohidrați mai puțin absorbiți, deci nu cresc nivelul zahărului din sânge la fel de repede.

O alimentație sănătoasă, recomandarea #2: legume / fructe de sezon

Trebuie să alegem legumele și fructele în funcție de sezon și să le mâncăm crude, cât mai mult posibil! Produsele care sunt recoltate necoapte, ținute în depozite și expediate pentru perioade lungi de timp nu pot concura cu legumele și fructele coapte pe care le putem cumpăra de la producătorii locali în timpul sezonului. Datorită conținutului ridicat de fibre și vitamine consumul lor regulat este benefic sănătății.

alimentație sănătoase

O alimentație sănătoasă, recomandarea #3: atenție la lapte

În cazul laptelui și produselor lactate, sunt preferate cele fără lactoză și cele cu conținut scăzut de grăsimi – chiar dacă nu alegem acestea întotdeauna. Dintre brânzeturi, soiurile mai grase sunt, de obicei, preferate, dar de foarte multe ori există și o versiune light a acestora. Rețineți, de asemenea, că brânzeturile tari, învechite, ca de exemplu parmezanul pot fi incluse și într-o serie de diete sănătoase, ca de exemplu dieta paleo! Merită o încercare! În cazul iaurturilor trebuie să fim atenți nu numai la conținutul de grăsimi, dar în cazul produselor cu fructe, acestea pot conține o cantitate mare de zahăr adăugat și se recomandă eliminarea acestora din dieta noastră.

O alimentație sănătoasă, recomandarea #4: atenție la carne

Carne, produse din carne, pește: cu o selecție atentă putem să ne salvăm pe noi înșine și vasele de sânge de o mulțime de grăsimi „rele” inutile. Dintre tipurile de carne, este recomandat consumul de carne de pasăre mai slabă, și mai puțin carnea de porc și carnea de vită. Compoziția grăsimilor din peștii oceanici este mai favorabilă decât cea a soiurilor domestice, deci sunt mai recomandate. Cu toate acestea, dintre peștii de apă dulce, consumul de crap argintiu este recomandat și datorită conținutului său de acizi grași omega-3. Acești acizi grași, atunci când sunt consumați în cantități adecvate, au un efect protector asupra sistemului cardiovascular.

O alimentație sănătoasă, recomandarea #5: grăsimea este de asemenea esențială

Chiar contează cu ce fel de grăsime gătim. Avantajele grăsimilor vegetale, cum sunt de ex. uleiuri de măsline și nucă de cocos pentru gătit, spre deosebire de cele de origine animală, este că nu conțin colesterol. Dacă gătitul necesită grăsime animală, alegeți grăsimea de gâscă, rață sau din ce în ce mai populara mangaliță. Măslinele, semințele de dovleac, macul și alte uleiuri de semințe presate la rece sunt ingrediente excelente pentru salate, iar efectul lor antioxidant ridicat poate avea un efect benefic asupra nivelului de grăsime din sânge.

alimentație sănătoase

O alimentație sănătoase, recomandarea #6: condimentează isteț

Dintre condimente, cele proaspete au un conținut mai ridicat de vitamine și, apropo, pot fi folosite și pentru decor. Este bine cunoscut faptul că, consumăm prea multă sare, totuși acest lucru trebuie întotdeauna subliniat. Aportul prea mare de sodiu poate fi redus cu sare cu concentrație mai mică de sodiu, care are același gust.

O alimentație sănătoase, recomandarea #7: mai puțin zahăr

De asemenea, este necesar să se reducă consumul de zahăr adăugat. În schimb, pot fi folosiți înlocuitori ai zahărului, cum ar fi stevia, eritritolul, xilitolul, care sunt alcooli de zahăr naturali.

O alimentație sănătoase, recomandarea #+1: alimentație variată!

Acestea au fost doar câteva exemple dintre nenumăratele lucruri mărunte pe care le putem face pentru sănătatea noastră. Cel mai important lucru este să mâncăm variat în fiecare zi, mâncare delicioasă pregătită la un standard ridicat, în cantități normale și ne vom simții mult mai bine.

Verificați oferta Quick Lunch și comandați în fiecare zi un prânz tradițional sau special la domiciliu sau la locul de muncă. Vedeți oferta apăsând butoanele de mai jos.

Coșul tău