Piperul – 5+3 lucruri interesante despre cel mai comun condiment!

Ce este mic, negru și puternic și nu piper? BA DA, piperul! După o glumă proastă, să vorbim serios despre piper. Cel mai comun condiment (după sare) folosit în aproape toate alimentele. Există mai multe versiuni, cea mai cunoscută fiind piperul negru. În articolul de astăzi, vom cunoaște mai bine piperul și vom prezenta cele 5 efecte benefice.

Piperul este cunoscut tuturor, sau poate nu?

Popularitatea lui este neîntreruptă, nu numai pentru că oferă mâncării un gust deosebit, ci și pentru că are un puternic efect de vindecare asupra organismului.

Medicament străvechi

A fost folosit deja în 4000 î.Hr., iar în jurul anului 1000 a fost deja cultivat. La fel ca multe alte condimente, piperul provine din India. De-a lungul istoriei a fost folosit pentru a vindeca sifilisul și holera, dar și-a păstrat rolul important în consumul uman până în prezent: conține substanțe nutritive importante precum mangan, vitamina K, fier sau fibre dietetice.

Piperul este cunoscut tuturor, sau poate nu?

Este benefic stomacului

Datorită ingredientelor active, piperul stimulează secreția de acid gastric, ajutând astfel digestia, prevenind constipația și balonarea, precum și crampele. Conține cantități mari de antioxidanți, care pot opri și compensa daunele provocate de radicalii liberi, deci are un efect de prevenire a cancerului. Dar, de asemenea, reduce și riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare și hepatice.

Te ajută să slăbești

Eficacitatea condimentelor picante de a arde grăsimile a fost cercetată de mult timp și s-a dovedit că piperul este unul dintre ele, deci vă poate accelera metabolismul cu până la 25%. Cojile de piper dizolvă și celulele grase, astfel încât alimentele piperate, picante, nu numai că pot fi incluse, ci trebuie incluse în dieta ta, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Te ajută să scapi de răceală

Medicina indiană, care are o tradiție de mii de ani, a folosit piperul împotriva răcelilor sau congestiei nazale. Acest lucru se datorează faptului că piperul are un efect antibacterian: ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și previne dezvoltarea bacteriilor din tactul digestiv. Astfel, nu numai că ajută atunci când există deja o problemă, dar joacă și un rol important în prevenire.

Detoxifierea

Efectul său detoxifiant s-a dovedit prin faptul că are un efect benefic asupra stomacului. Dar are și un efect diuretic, ajutând la îndepărtarea rapidă a toxinelor din organism. Cu toate acestea, trebuie avut grijă să nu exagerați cu consumul de alimente cu piper. Păstrați măsura! Piperul poate irita cu ușurință funcția intestinală sănătoasă, caz în care este recomandat să nu-l mai folosiți.

Încă 3 efecte benefice ale piperului asupra organismului

Piperul are efect antioxidant și antibacterian

Piperul are un efect antibiotic natural datorită conținutului ridicat de vitamina C. Dar acesta are și un conținut ridicat de substanțe nutritive precum manganul, potasiul, fierul, fibrele și vitamina. Piperul ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și previne dezvoltarea bacteriilor din sistemul digestiv. De asemenea, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și boli hepatice.

Piperul are efect antioxidant și antibacterian

Piperul previne dezvoltarea cancerului

Piperul este deosebit de eficient împotriva dezvoltării cancerului de piele, dar datorită efectului său antioxidant, oferă și o protecție completă pentru întregul organism. Desigur, nu se recomandă consumul excesiv de piper, este adevărat și în acest caz, ca de altfel și în alte cazuri legate de alimentație, totul trebuie făcut cu măsura!

Piperul are un efect benefic pentru piele

Dacă doriți o piele strălucitoare și sănătoasă, puteți folosi piperul în loc de produsele cosmetice din magazin. Favorizează vindecarea bolilor de piele vitiligo, adică este eficient împotriva ridurilor, petelor de pigment, dar chiar și împotriva pielii grase. Cercetările au arătat că ingredientul activ din piper, piperina, ajută la producția de pigmenți. De fapt, frecarea pielii cu câteva boabe de piper negru va elimina chiar și celulele moarte. Piperul stimulează, de asemenea, circulația sângelui și oferă pielii mai mult oxigen și substanțe nutritive.

Piperul are un efect benefic pentru piele

Condimentat cu gust

Dacă sunteți în căutarea unor mâncăruri delicios condimentate, vă recomandăm să încercați bucătăria Quick Lunch, nu veți regreta – comandați acasă prânzul în fiecare zi. Vedeți oferta apăsând butoanele de mai jos:

Coșul tău