Condimente! Câteva curiozități…

Astăzi am adunat o serie de curiozități din lumea condimentelor. Care este cel mai popular? Care este cel mai rar? Și care este cel mai scump?

Știm că există multe condimente, există unele cu proprietăți curative, unele sunt mai gustoase și există unele care le plac doar câtorva. În articolul nostru de astăzi, vom prezenta câteva dintre condimentele mai speciale. Primește-le cu dragoste!

Condimente – acestea sunt cele mai cunoscute

Cele mai populare trei arome din lume sunt ciocolata, căpșuna și vanilia. Dacă ne gândim bine, poate acesta este tocmai motivul pentru care toate dulciurile sunt disponibile în astfel de arome. Dintre acestea, desigur, vanilia poate fi considerată un condiment în sens clasic. De altfel, dintre cele trei arome enumerate, vanilia se află pe primul loc, conform unor sondaje, care cucerește nu numai cu gustul, ci și cu mirosul.

Dacă ne uităm la bucătăria clasică, cel mai popular condiment din lume este piperul, urmat de sare pe locul al doilea, pe locul al treilea însă găsim condimente diferite în funcție de zonele geografice. În Europa Centrală, ardeii roșii sunt în mod clar pe podium printre condimentele populare, dar există locuri în lume unde pe locul trei se găsește chili sau ghimbir. 

Top 10 condimente care ar fi bine de găsit în bucătăria ta

Condimente, pe care nu l-am lua la kilogram

Cel mai scump condiment din lume este în mod clar șofranul, cu un preț cuprins între 15.000 și 30.000 de euro pe kilogram, adică între 75.000 și 150.000 de RON. Prețul depinde în primul rând de calitatea produsului. Nu întâmplător șofranul costă atât de mult: producția sa este unul dintre procesele care necesită cea mai multă forță de muncă, 1 kg de șofran necesită 150.000 de pistili mov de flori de crocus. Colectarea pistililor necesită cel puțin 600 de ore, deoarece poate fi colectată numai manual.

Condimente

Al doilea, cel mai scump condiment este vanilia. Originar din Mexic, astăzi este cultivat în principal în Madagascar și în diferite insule din Oceanul Indian. Vanilia cultivată pe insula Reunion, la 800 km de Madagascar, se numește vanilie Bourbon, deoarece numele anterior al insulei era Íle Bourbon. Acest condiment popular s-a răspândit în Europa prin intermediul cuceritorilor spanioli.

Deși, prețul său, nu se apropie de șofran și vanilie, cardamomul este încă pe locul 3 al podiumului. Este vorba de aproximativ 60 de euro pe kilogram, adică 300 RON la cursul de schimb curent. Deși este o plantă originară din sudul Indiei, acum este cultivată în majoritatea regiunilor tropicale din Asia. Cardamomul este păstăi de 1 cm, cu trei compartimente, a unei plante aparținând familiei de soiuri de ghimbir, care crește la o înălțime de 2-5 metri. O astfel de plantă are aproximativ 15-20 de semințe. Acest condiment este atât de scump, deoarece este foarte complicat și greoi de cultivat, poate fi recoltat doar manual, deci este nevoie de mult timp și muncă.

Condimente ciudate din întreaga lume

Cele mai ciudate condimente din lume sunt amestecate din ingrediente existente, adică nu ingredientele individuale provoacă o experiență specială, ci efectul lor combinat.

În partea superioară a listei de condimente ciudate se află caviarul suedez, care este în esență caviar de cod amestecat cu maioneză și alte arome. Interesant este că, conform unei rețete ciudate, aceasta este amestecată cu gălbenușul de ou fiert și umplută înapoi în ou, pentru a crea un fel special de ou umplut.

Condimente

Celălalt condiment interesant se numește Vegemite, care este o delicatesă de zi cu zi în Australia, care însă nu este consumat în alte părți ale lumii. În esență se fabrică din piure rămas de la prepararea berii prin adăugarea de legume. Cei care l-au gustat spun că are un gust care amintește de sosul de soia.

Prânz la modă? Iată 7 tendințe care vor defini 2021!

Al treilea pe lista noastră este Speculoos, care este o invenție americană. În esență, vorbim despre untul de arahide, care este savurat în Statele Unite pentru prânz, mic dejun și cină – de fapt pentru aproape orice mâncare (de exemplu și pentru hamburger).

Această mini-listă nu a inclus „bunătăți”, cum ar fi muștarul cu wasabi și zmeură, murăturile verzi de mango, sosul de pește vietnamez sau doar ketchupul filipinez făcut din banane.

vegemite - condimente

Condimente – care sigur vă plac…

Folosind condimente populare și tradiționale, Quick Lunch va asigura clienților săi mâncăruri de o calitate extraordinară. Dacă nu aveți timp, dorință sau posibilitatea de a găti, dar doriți să mâncați mâncare gătită în fiecare zi, consultați oferta noastră!

Facebook

Coșul tău