Top 10 condimente care ar fi bine de găsit în bucătăria ta

Dacă bucătăria dvs. este pe punctul de a fi aprovizionată, opțiunile disponibile la supermarketul local sau la magazinul de specialitate pot fi copleșitoare. Magazinele sunt deosebit de bine aprovizionate cu condimente. Sute de condimente și amestecuri de condimente diferite sunt disponibile în mai multe magazine, dar care sunt cele 10 condimente care merită cu siguranță să fie păstrate în casă? Cum să decideți de ce aveți nevoie?

Cu toate că gusturile sunt diferite, iată lista TOP 10 a celor mai importante condimente.

Condimentul pe care nici nu ar trebui să îl enumerăm: piper negru

Ca un anti-pol la sarea foarte folosită, piperul negru este un condiment care în cantităţi mici dă bine în majoritatea alimentelor sărate. Există anumite rețete, cum ar fi pasta de mazăre cu lămâie sau puiul prăjit, la care este util și sănătos.

Top 10 condimente piper negru

Condimentul care este aproape la fel de bun ca și proaspăt: usturoi praf

Chiar dacă utilizați usturoi proaspăt în mod regulat, şi praful de usturoi poate fi de ajutor. Este o modalitate excelentă de a adăuga o aromă rapidă de usturoi la un fel de mâncare sau de a-l folosi pentru propriile amestecuri de condimente.

Top 10 condimente usturoi praf

Condimentul ușor: Cimbru

Cimbrul este lemnos, citric și blând. Este cel mai adesea folosit pentru aromatizarea cărnii și a tocanelor, dar, de asemenea, îmbogăţește plăcut mâncăruri de legume.

Top 10 condimente Cimbru

Condimentul potrivi pentru dulciuri: scorțișoară

În timp ce scorțișoara este probabil cea mai bine cunoscută ca aditiv pentru alimentele dulci sau cu pâine prăjită pentru micul dejun, acest condiment poate fi, de asemenea, un excelent adaos la anumite alimente sărate. Folosiți-l în porții foarte mici în chili, sos de roșii și alte produse.

Top 10 condimente scorțișoară

Condimentul italian: Oregano

Nimic nu sună mai bine în italiană decât Oregano. Un pic de oregano uscat conferă o adevărată senzație italiană sosului de roșii. Poate fi, de asemenea, un adaos picant la mâncărurile grecești și mexicane.

Top 10 condimente Oregano

Condimentul care evocă atmosfera de pe Riviera Franceză: rozmarinul

Rozmarinul uscat este esențial pentru bucătăria franceză și mediteraneană. Pământos, lemnos și răşinos. Rozmarinul poate fi o aromă dobândită pentru unii, dar conferă alimentelor o aromă unică.

Top 10 condimente rozmarinul

Condimentul care este de fapt ardei: piperul Cayenne

O altă formă de piper, piperul cayenne, are o tărie caracteristică. Acest condiment este o modalitate excelentă de a adăuga căldură oricărui aliment. Fie că faceți celebrele aripi chili sau buffalo, piperul de cayenne vă permite să obțineți iuţeala dorită.

Top 10 condimente  piperul Cayenne

Condimentul intercontinental: Chimen

Chimenul are un gust afumat, de pământ. Veți găsi că această aromă este excelentă pentru multe feluri de mâncare etnice, inclusiv preparate indiene, africane și sud-americane. O atingere delicată de chimen poate adăuga condiment și aromă unori felurilor de măncare chiar neașteptate, cum ar fi ouăle sau carnea la grătar.

Top 10 condimente Chimen

Condimentul care se potrivește atât la dulce, cât și la sărat: nucșoară

Nucșoara funcționează bine atât la ​​alimentele dulci, cât și la cele sărate. Este esențială la sosurile bechamel și alte feluri de mâncare cu brânză. Cu toate acestea, probabil că îl veți folosi cel mai des în dulciuri care conțin și scorțișoară.

Top 10 condimente  nucșoară

Condimentul european: ardeiul boia

Deși destul de blând în comparație cu alte condimente pe bază de ardei, ardeiul boia adaugă căldură alimentelor. Veți descoperi că există multe variante diferite, unele cu arome de tabac sau unele „mai fierbinți” decât altele.

Top 10 condimente ardeiul boia

Maestrul condimentelor: Quick Lunch

Dacă nu aveți timp sau dorința de a găti, puteți mânca în fiecare zi un prânz plăcut condimentat, delicios, gătit. Alegeți bucătăria Quick Lunch și comandați prânzul acasă sau la servici. În oferta noastră variată, toată lumea își poate găsi aromele preferate!

Puteți accesa oferta noastră actuală făcând clic aici iar meniul nostru pentru săptămâna viitoare făcând clic aici!

Coșul tău