10 motive pentru care urâm să gătim acasă

Sunt unii care iubesc și sunt unii cărora chiar nu le place să lucreze în bucătărie. În prima parte (vor fi două părți) a noii noastre serii de articole, vom discuta despre acest subiect. Tema primei părți este de ce urâm să gătim – iar în continuare, în partea a doua, ne vom concentra asupra subiectului de ce ne place să gătim. Desigur, în articol nu numai că enumerăm motivele, dar încercăm să oferim și soluții …

Urâm să gătim pentru că eșuăm

Ca să iubim ceva, este bine să avem succes. Dacă de mai multe ori ardem mâncarea sau condimentarea nu este bună, foarte repede putem deveni frustrați și putem concluziona că nu putem găti. De fapt, din moment ce nu avem succes foarte repede vom considera că urâm să gătim. Dacă doriți să treceți peste acesta, cel mai bine este să vă faceți timp pentru a găti. Este important să urmați exact instrucțiunile din rețetă, să măsurați totul și să acordați atenție mâncării. Suntem siguri, dacă nu renunțați, veți avea un sentiment de succes după un timp.

Uram sa gatim 2

Urâm să gătim pentru că este nevoie de mult timp

Când spunem că urâm să gătim, adesea regretăm timpul pentru asta. La urma urmei, gătitul nu începe de la aruncarea mâncării în tigaie și cuptor și cu asta gata. Trebuie să vă pregătiți, trebuie să curățați totul. La sfârșit trebuie să spălați vasele, ceea ce înseamnă în total destul de mult timp. Înțelegem dacă cineva spune că nu-i place să-și ia timp pentru gătit, totuși, există nenumărate moduri de a-l face mai rapid: de exemplu, puneți ingredientele cumpărate gata de utilizare în congelator, frigider – chiar puteți să le cumpărați unele ingrediente gata pregătite.

Urâm să gătim pentru că bucătăria nu este bine echipată

Cu siguranță, conform unui sondaj american realizat de delish.com, multor oameni nu le place să gătească, deoarece au avut destule cuțite neascuțite, linguri de amestecare impracticabile și așa mai departe. Pentru o bucătărie funcțională, unele ustensile sunt esențiale, merită să alegeți o calitate bună, astfel această problemă nu va exista.

Urâm să gătim pentru că rețetele sunt complicate

Urâm să gătim pentru că rețetele sunt complicate

Pentru persoanele cărora le place să gătească, aproape că nu există mâncare complicată, dar dacă cineva este începător sau nu îi place să gătească atât de mult, nu merită să începeți cu mâncarea cea mai complicată. Pregătiți un prânz simplu: cartofi prăjiți, tocăniță … Acestea nu necesită tehnici de gătit complicate și utilizarea unor instrumente scumpe și speciale. Apoi, dacă cunoașteți elementele de bază, chiar și rețetele mai complicate vor deveni mai ușoare.

Urâm să gătim pentru că ingredientele nu sunt întotdeauna disponibile

Sau dacă sunt disponibile, sunt foarte scumpe. Dacă preparați prânzul din ingrediente non-sezoniere, veți fi dezamăgiți uitându-vă la chitanța primită după cumpărături sau chiar și atunci când doriți să preparați sos proaspăt de pepene galben în mijlocul iernii … Ingredientele de sezon sunt întotdeauna disponibile la cele mai bune prețuri posibile și sunt întotdeauna disponibile în timpul sezonului.

Urâm să gătim pentru că nu avem niciodată acasă ingredientele necesare

Mulți oameni devin nervoși când găsesc o rețetă interesantă pe net sau în cartea de bucate și nu au  acasă condimentul sau uleiul de care au nevoie. Este recomandabil să păstrați acasă condimentele obișnuite sau, uneori, să păstrați și câteva condimente mai puțin utilizate. Alternativ, în multe cazuri, condimentele mai speciale pot fi înlocuite cu ceva mai obișnuit – de exemplu, uleiul de cocos poate fi înlocuit cu ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui, piperul cayanne cu ardei roșu sau chili … și așa mai departe. Desigur, gustul va fi puțin diferit, dar cu o dozare adecvată, putem obține rezultate similare.

Urâm să gătim pentru că mâncarea gătită nu are un gust bun

Urâm să gătim pentru că mâncarea gătită nu are un gust bun

De multe ori, mâncărurile gătite conform obiceiurile din familie nu sunt gustoase. De exemplu, sunt unii care gătesc foarte bine legumele, dar sunt alții care doar o aburesc. Dacă nu vă place prima variantă, vă recomandăm să încercați cealaltă versiune. În propria noastră bucătărie, decidem ce preluăm din tradițiile familiale și ce vom face diferit, după cum ne convine.

Urâm să gătim pentru că trebuie să gătim mult

Cei care spun că urăsc să gătească o fac de obicei atunci când vin mulți oaspeți. Astfel, datorită cantității mari, va fi necesară mult mai mult timp și energie pentru a găti, ceea ce va face să nu ne simțim bine. Uneori merită să gătești porții mici pentru a vedea dacă ne place gătitul.

Urâm să gătim

Urâm să gătim pentru că facem un lucru prea mare din asta

Un caz similar cu punctul anterior este atunci când gătitul devine un ritual imens. Nu este necesar să pregătiți un prânz festiv pentru fiecare zi. Uneori, mesele simple, fără nicio pregătire specială, oferă o experiență (și valoare nutrițională) bună pentru întreaga familie.

Urâm să gătim pentru că nimeni nu ne ajută

Dacă gătitul nu merge bine sau nu avem timp pentru acesta și dacă nu primim ajutor (fie de la oameni mai experimentați, fie de la familie) putem renunța foarte repede. Problema des întâlnită este faptul că nici nu cerem ajutor. Dacă nu merge gătitul, vă recomandăm să mergeți la un curs sau să cereți ajutorul unei cunoștințe mai experimentată. Dacă este nevoie de ajutor în timp și energie, atunci puteți cere membrilor familiei să vă ajute cu spălatul vaselor, cu decojirea legumelor sau altele.

Ce să facem dacă chiar urâm să gătim?

Dacă într-adevăr nu vrem să gătim sau nu avem timp pentru asta sau nu avem energia necesară, avem totuși o soluție bună: să comandați un prânz gătit. Quick Lunch pregătește mâncăruri delicioase tradiționale din ingrediente proaspete săptămână după săptămână. Respectăm standarde stricte de igienă în fiecare etapă: de la procesarea alimentelor până la livrare.

Puteți vedea oferta săptămânii apăsând aici sau aici pentru meniul săptămânii viitoare.

Coșul tău