5 motive pentru care ne place să gătim acasă!

În partea anterioară a serialului nostru, am arătat de ce urâm să gătim – deoarece există unii care iubesc gătitul și unii care cu adevărat îl urăsc. În a doua parte, vom analiza de ce ne place să gătim. Iată cele mai bune cinci lucruri despre gătit:

Ne place să gătim pentru că este distractiv

Gătitul – pe lângă că este esențial pentru nutriția de zi cu zi – poate fi o distracție creativă. Ne place să gătim pentru că ne place să experimentăm cu arome. Dar sunt cei cărora le place experiența succesului, dacă prin respecatrea rețetei vom avea rezultatul așteptat.

Ne place sa gatim 1

Ne place să gătim pentru că rezultatul este delicios

Cel mai bun lucru este să faci o activitate care se finalizează cu o recompensă. Există un exemplu mai bun în acest sens decât gătitul? (Desigur, oricine are un alt hobby va spune că există – dar așa este în regulă.) Ne place să gătim, deoarece chiar și cele mai simple alimente pot provoca o experiență, un sentiment de succes și desigur sunt delicioase.

Ne place să gătim pentru că facem bine corpului nostru cu el

Oricine acordă un pic mai multă atenție gătitului va începe să învețe misterele nutriției, stocarea și prepararea ingredientelor și să știe din ce în ce mai multe despre cum să prepară o alimentație corectă pentru propriul corp. În multe cazuri, apropo, gătitul este chiar un exercițiu al creierului și implică o anumită doză de mișcare – acesta din urmă, desigur, nu trebuie mistificat. Așa că ne facem o favoare gătind.

Ne place sa gatim 4

Aici trebuie inclus, de asemenea, faptul că, pe lângă miile de diete și metode, majoritatea oamenilor sunt de acord cu un singur lucru: o dietă regulată și variată este cea mai sănătoasă pentru corpul nostru.

Ne place să gătim pentru că ne umple sufletele

Cui îi place să gătească va percepe aceste momente ca „timp de sine”, atunci când își poate aprofunda gândurile în timp ce pregătește ingredientele. În timp ce gătesc, mulți oameni ascultă muzică sau chiar se uită la un film (să aveți grijă să nu ardeți ingredientele :)) … Deci gătitul poate fi pentru mulți, o sursă activă de recreere.

Ne place să gătim pentru că suntem lăudați

Cu siguranță, cealaltă latură pozitivă a gătitului este lauda și recunoașterea – care uneori se realizează nu prin cuvinte, ci prin ștergerea temeinică a farfuriei sau luarea unei noi porții. Vestea bună este că putem fi lăudați chiar și prin gătirea unei simple mese. Acest lucru face bine ego-ului și sufletului nostru.

Ne place să gătim pentru că suntem lăudați

Ne place să gătim sau urâm sa gătim?

De fapt, majoritatea oamenilor nici măcar nu asociază emoții speciale cu gătitul. O fac pentru că trebuie. Pentru că face parte din rutina zilnică (dar cel puțin rutina săptămânală). Este văzut ca o sarcină de îndeplinit. Uneori sunt fericiți pentru că le merge bine, uneori sunt dezamăgiți pentru că nu le merge. În cele două articole, am prezentat în mod intenționat cele două extreme – subliniind în secțiunea anterioară cum poți avea chef să gătești.

Dar se întâmplă adesea cu toate că ne place gătitul pentru că ne umplă cu energie și pentru că laudele cad bine, dar suntem reticenți să acordăm timpul și energia necesare pentru spălarea vaselor și curățarea bucătăriei.

10 motive pentru care urâm să gătim acasă

Dacă nu ai timp să gătești. Dacă nu-ți place să gătești sau dacă ți-ai face mai ușor programul săptămânal tensionat, atunci te-ai putea gândi să verifici ofertele săptămânale ale Quick Lunch. Mănâncă mâncare gătită în fiecare zi.

Coșul tău