În articolul de astăzi, vom acoperi diferitele mistere ale servirii. Am adunat câteva idei de servire interesante pentru dvs., să-l primiți cu drag.
Arta servirii: food art
Arta servirii se răspândește din ce în ce mai mult. Putem vedea deja adevărate opere de artă. Dar nu trebuie să fii artist sau să dedici o zi întreagă pentru a aduce câteodată puțină creativitate în servire. Vă vom arăta cum să o faceți.
Indiferent dacă vin oaspeți sau doriți să surprindeți partenerul cu un mic dejun extra special sau pur și simplu să te delectezi pe lângă arome și cu experiența estetică, uneori merită să-ți faci timp pentru a servi creativ. Și dacă aveți copii, atunci, unele idei bune pot face minuni și putem chiar să îndrăgim copiilor fructele și legumele pe care nu erau dispuși să le mănânce înainte.
În videoclipul de mai jos, veți găsi idei grozave, de exemplu, cum să realizați un coș magic din mere sau un arici din pere și struguri. Un tren din castraveți și ardei. Pâine și cârnați în formă de inimă, eventual flori din șuncă și ardei verzi …
Unele idei pot fi realizate cu multă muncă, dar există și unele care pot fi realizate în câteva mișcări și sunt foarte spectaculoase. Dintre cele 42 de idei, sigur vei găsi ceva pe placul tău.
Cum arată servirea cu adevărat îmbietoare?
Folosiți farfurii mai mari
Folosiți farfurii mai mari atunci când serviți. Dacă spațiile goale de pe farfurie sunt mari, acestea vor sublinia mai bine forma, culorile, caracterul etc. al mâncării. Suprafețele goale (albe) ghidează mai bine ochiul, oferind mai multă atenție asupra compozițiilor alimentare, permițându-i să vorbească de la sine. Desigur, nu exagerați: prea puțină mâncare pe o farfurie prea mare poate duce la nemulțumire!
Puneți mâncarea în mijlocul farfuriei
Puneți mâncarea în mijlocul farfuriei. Dacă mâncarea se potrivește cu garnitura și decorul, merită să o punem în mijloc într-o grămadă mare! Nu împrăștiați ingredientele pe farfurie. În acest fel, alimentele formează un întreg coerent, subliniind armonia aromelor și ingredientelor și a garniturilor. Desigur, nu trebuie să faceți o grămadă prea înaltă, chiar și un turn mai mic poate crea o senzație plăcută.
Farfuria trebuie să fie întotdeauna curată
Păstrați farfuriile curate. Cu excepția cazului în care face parte din compoziția farfuriei, diferitele picături, sosurile vărsate pe farfurie pot strica aspectul servirii, mutând accentul de pe felul principal. Păstrați farfuria curată peste tot, ștergeți picăturile, sosurile vărsate.
Mâncarea să fie colorată
Colorează mâncarea! Presărați mâncarea finită cu niște pătrunjel, arpagic sau orice condimente verde, mai ales dacă acesta este monocromă. Aproape orice poate fi folosit pentru decorare, dar este foarte important să folosiți doar elemente decorative comestibile!
Legume de aceeași mărime
Asigurați-vă că dimensiunile legumelor sunt uniforme. Bucățele mărunțite, tocate mărunt, dau o imagine mult mai bună pe farfurie decât bucăți mai mari de legume tăiate la diferite dimensiuni.
Mâncăruri simple
Simplu, dar grozav. Scopul nostru principal este de a face mâncarea să arate tentantă pe farfurie, să nu pară supraaglomerată sau frivolă datorită varietății de materiale și elemente decorative utilizate. Stabiliți gama de ingrediente care pot fi utilizate pentru fiecare fel de mâncare, dar încercați să reduceți numărul acestora. Uneori mai puțin este mai mult!
Nu vă deranjați cu gătitul!
Dacă puneți mult accent pe servire, aceasta este jumătate din succes. Nu vă deranjați să gătiți, lăsați-ne pe noi. Aducem mâncare delicioasă acasă și la locul de muncă în fiecare zi. Verificați ce oferă Quick Lunch apăsând butoanele de mai jos.