Bazele cateringului: un platou rece asamblat optim

Platourile reci aparțin tipului de meniu care pot fi servite aproape oricând, cu orice ocazie. Fie că este vorba despre o zi de naștere, o petrecere în grădină sau o recepție în picioare, cu siguranță, puteți oferi oaspeților dvs. o combinație de platou rece. De asemenea, vă puteți pregăti și pentru o nuntă cu un platou rece special. Cum este un catering bun în Timișoara?

Poate fi pregătit și acasă, bineînțeles, dar pentru a mulțumi pe toată lumea și a-l pune împreună, așa cum este scris în cartea mare, trebuie să fii foarte atent. Există mai multe aspecte care trebuie îndeplinite, iar decorarea nu este o sarcină ușoară. În paragrafele următoare, vom oferi sfaturi cititorilor noștri și potențialilor clienți cu privire la modul de a pregăti un platou rece perfect chiar și acasă.

Catering TimisoaraPrincipalele aspecte ale asamblării unui platou rece – ca și cum ați găzdui un eveniment…

eyeimg 20200709 wa0095

Pentru ca platoul rece să fie cu adevărat ceva care să mulțumească pe toată lumea, trebuie luate în considerare câteva considerente importante. Deci, să vedem care sunt acestea:

  1. armonie: întrucât este vorba în principal de a servi mâncare simplă, este absolut important să arate bine și să fie servit estetic. De asemenea, este important ca aromele să se armonizeze între ele, să încercați să alegeți aromele care se potrivesc cât mai mult posibil. De exemplu, dacă serviți carne mai uscată, cum ar fi pui sau curcan, este recomandat să preparați un sos într-un bol mai mic.
  2. simplitate: la sosire oaspeții pot fi serviți și în unele cazuri chiar pot fi pregătite din timp. Aceasta, desigur, necesită procese serioase de pregătire.
  3. claritate: să se vadă exact pe tavă cum s-a pregătit fiecare bucată, ce este pe ea. Nu puneți bucățile unul peste altul deoarece împiedică claritatea și servirea estetică. Dacă doriți să serviți mai multă feluri decât încap pe tavă, folosiți mai multe farfurii sau tăvi, nu aglomerați bucățile împreună.
  4. bucate potrivite, ocazionale: în acest caz, gândiți-vă la cel mai simplu lucru posibil: nu serviți gustări din brânză spaniolă sau franceză la o ocazie tradițională. Sigur, nu este chiar atât de simplu, dar dacă respectați îndrumările legate de ocazile principale atunci când preparați tava, nu puteți greși prea mult.
  5. numărul de invitați: în cazul unei tăvi reci, este destul de dificil să se stabilească cantitatea necesară, deoarece, deși porția pare mare, este vorba totuși despre bucăți mai mici. Este foarte neplăcut să rămâneți fără mâncare mai devreme decât este cazul în timpul unui ospăț sau să vă rămână jumătate din preparate.
eyeimg 20200709 wa0005

Transportul și depozitarea tăvilor reci înainte de servire

Servirea mâncărurilor reci poate fi, de asemenea, foarte practică la un eveniment la care trebuie să călătorești. Cu toate acestea, trebuie să se prevadă condiții potrivite, pentru că mâncarea se poate strica chiar foarte repede în timpul căldurii de vară, în special într-o mașină. Desigur, iarna nu face excepție, deoarece mașina se încălzește chiar și atunci.

Compania noastră, acordă o atenție deosebită acestui lucru, livrăm tăvile reci în cutii termice, astfel încât să le putem livra și oferi la temperatura potrivită (prescrisă) iarna și vara, refrigerate.

Chiar și așa, mâncărurile reci sunt proaspăt pregătite în bucătăria noastră cu câteva ore înainte de eveniment. Din păcate, pregătirea la fața locului nu se poate rezolva în majoritatea cazurilor, deoarece necesită multă tehnologie de bucătărie.

Cele mai populare gustări pe o tavă rece

Deoarece participăm la multe evenimente în Timișoara, în fiecare an în calitate de organizatori sau companie de catering, se poate spune cu siguranță că există gustări preferate care apar aproape de fiecare dată.

Așa sunt: mini bilele condimentate, gustări reci: ouă umplute, rulouri de brânză, rulouri de șuncă cu hrean. Acestea sunt iubite de toată lumea fără excepție și pot fi ușor pregătite chiar și pentru persoanele sensibile la anumite alimente, fără a provoca probleme.

Cu toate acestea, dacă doriți să combinați o tavă rece mai specială, unică, nu ezitați să presăreți tava cu bucăți interesante de brânză, șuncă italiană sau spaniolă sau chiar sosuri.

eyeimg 20200709 wa0109

Decorarea tăvilor reci

Cea mai ușoară și cea mai populară modalitate de decorare a unei tăvi rece este să începeți cu sculptarea legumelor. Trandafirii făcuți din ridichi sau morcovi pot fi cu adevărat spectaculoase și nu sunt complicate de făcut. Aceste legume sunt, de asemenea, mai grele decât celelalte, așa că stau mai bine pe tavă. Este la fel de ușor să lucrezi și cu roșii, dar este utilizat doar dacă mâncarea este servită într-un timp scurt.

La legumele mai moi, există șansa ca decorarea să se prăbușească. Pentru adulți, aceasta este întotdeauna o alegere câștigătoare, întrucât cu sosuri și salate diferite pot colora și decora tava pusă pe masă.

În cazul copiiilor, știm că nu există un lucru atât de ușor pentru gazde. Sunt mai greu de convinși, mai ales când vine vorba de legume și nici măcar o singură bomboană nu este pe platou. Pentru astfel de ocazii, vă recomandăm să vă jucați cu legumele, să încercați să formați forme amuzante, poate animale sau personaje de basm din ele, astfel, cu siguranță, copiii vor avea chef să mănânce.

Dacă nu doriți să vă riscați să faceți o tavă rece și să vă jucați cu succesul ospățului dvs., nu ezitați să ne contactați! Compania noastră se ocupă de mulți ani cu catering în Timișoara, iar mulțimea de clienți mulțumiți, garantează calitatea.


Quick Lunch Prezintă Platouri

catering timisoara

catering timisoara

catering timisoara

Click aici

Coșul tău