La această întrebare, de unde să cumpărăm mâncare în Timișoara, cel mai simplu răspuns logic este, desigur, acela că în magazin – unde altundeva? Dar la ce să fim atenți atunci când cumpărăm mâncare?
Când vorbim despre cumpărarea de produse alimentare, distingem de fapt două lucruri: cumpărarea de materii prime alimentare și cumpărarea de produse gata preparate (mâncare gătită, pe care o putem consuma imediat).
La ce să fim atenți atunci când cumpărăm mâncare – dacă cumpărăm ingrediente? – Iată 5 sfaturi!
1. Scrieți o listă de cumpărături!
Cumpărăturile conștiente încep în bucătărie și chiar înainte de asta, în cap. Puteți economisi mult timp și bani gândindu-vă din timp la ce și în ce cantitate veți avea nevoie. Cu o listă de cumpărături întocmită acasă, vă puteți planifica și bugetul și nu există niciun pericol să uitați ceva.
2. Acordați o atenție deosebită igienei
Spălați-vă bine pe mâini sau folosiți dezinfectant înainte de a merge la magazin. Când faceți cumpărăturile, luați de pe raft numai articolele ambalate, care nu sunt murdare. Este deosebit de important să apucați doar produsul pe care îl puneți apoi în coș. Pentru mâncare neambalată, folosiți întotdeauna clești sau mănuși și ambalați-le astfel încât să nu contamineze celelalte articole pe care doriți să le cumpărați.
3. Atenție la calitate!
Merită întotdeauna să verificați perioada de folosință și termenul de valabilitate al produselor.
►Perioada de folosință: Această dată este indicată pe ambalajul mărfurilor perisabile și indică data până la care alimentul poate fi consumat atunci când este păstrat în condițiile indicate. După aceea, produsul își pierde calitatea inițială și poate prezenta un risc pentru sănătate.
►Perioada de valabilitate: Folosit în alimente care pot fi păstrate o perioadă mai lungă de timp. Dacă produsul pare în ordine, acesta poate fi consumat pe propriul risc după data indicată, dar poate apărea deteriorarea calității.
4. Cumpărați de la un producător local
Este un adevăr general că produsele unui producător local înseamnă și o calitate mai bună – desigur, acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Merită să întrebați când a fost pregătit produsul, cât timp se poate consuma (dacă nu cunoașteți încă producătorul). De la producătorii locali pot fi cumpărate materii prime de bună calitate, fructe, legume și produse din carne.
5. Asigurați-vă că materia primă achiziționată este depozitată și utilizată corespunzător
Dacă puneți mâncarea și ingredientele în congelator, merită să fiți atenți când și ce ați pus, deoarece mâncarea nu se va păstra acolo până la nesfârșit, fără deteriorarea calității. Temperatura optimă a congelatorului trebuie să fie de -18 ° C sau mai rece. Este important să folosiți mâncarea în timp util și adecvat.
Care este situația dacă comandați la domiciliu mâncare gătită?
1. Verificați oferta restaurantului ales
Merită de observat cât de variat este meniul, când se livrează la domiciliu și ce feedback-uri primesc pe paginile lor de socializare.
2. Verificați cât trebuie să vă mai ocupați cu acea mâncare?
După ce ați primit mâncarea preparată, ce trebuie să mai faceți? Dacă este necesar, aveți posibilitatea să-l puneți în cuptorul cu microunde câteva minute? Dacă promiți mâncarea caldă, merită să fiți atenți la durata livrării, deoarece se întâmplă adesea că până ajunge mâncarea comandată: se răcește.
3. Observați cât de multă atenție se acordă igienei
Un bun furnizor de servicii alimentare curăță complet bucătăria și este atent la curățenia și igiena echipamentului de livrare.
Per total, merită să cumpărați cumpătat alimente sau ingrediente alimentare în Timișoara. Dacă nu doriți să vă deranjați cu gătitul în cursul săptămânii, merită să comandați mâncare delicioasă din bucătăria Quick Lunch, preparat proaspăt, cu atenție la igienă și din ingrediente proaspete de calitate.