Leguminoaselor – Sunt pline de viață și au chiar și o zi specială!

10 februarie este Ziua Mondială a Leguminoaselor, așa că ne-am gândit să marcăm această ocazie cu un articol pentru iubitorii de fasole, mazăre și linte. Leguminoasele ar putea fi numite un superaliment, deoarece, pe lângă faptul că sunt ieftine și ușor accesibile tuturor, ele au atât de multe calități care le fac să fie un bun adaos la orice dietă.

Sunt bogate în fibre și proteine, așa că te satură pentru o perioadă lungă de timp și reprezintă o alternativă excelentă la consumul de carne – dar chiar și dincolo de asta, există câteva motive pentru a mânca fasole mai des și în cât mai multe moduri diferite.

leguminoaselor

Prințul leguminoaselor, bogat în fibre: fasolea albă

Este fasolea cu cele mai multe fibre, deci este foarte sănătoasă și nu afectează colesterolul, în plus este plină de potasiu. Aceasta din urmă îl face un aliment antihipertensiv excelent – un studiu a constatat că un consum regulat reduce tensiunea arterială mai mult decât reducerea consumului de sare.

Năutul este cea mai hrănitoare leguminoasă

De asemenea, năutul este bogat în fibre, care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Poate fi consumat sub formă de supă, salată sau la cuptor – iar cel mai popular mod de a-l folosi este să îl faci piure cu ulei de măsline și pastă de susan și să prepari hummus.

Talismanul norocos al leguminoaselor: linte

Femeile care mănâncă linte în mod regulat au mai puține șanse de a dezvolta cancer de sân, iar rezultatele arată, de asemenea, că consumul de linte reduce riscul de a dezvolta cancer de colon. Este, de asemenea, delicioasă ca supă sau ca fel principal.

leguminoaselor

Cel mai inteligent dintre leguminoase: fasolea roșie

Este bogat în antioxidanți și acizi grași omega-3 și este plin de tiamină, care, conform cercetărilor, poate preveni boala Alzheimer. Fasolea roșie are, de asemenea, proprietăți anti-îmbătrânire și antiinflamatorii datorită conținutului de antioxidanți.

Legumele care stimulează creierul: fasolea neagră

Este plin de antociani, care stimulează funcția cerebrală, și, bineînțeles, este bogat în fibre. Este, de asemenea, un fel de mâncare popular sub formă de supă sau piure, în special în bucătăria mexicană.

leguminoaselor

Un membru special al familiei leguminoaselor: soia

Este o sursă completă de proteine, ceea ce îl face un substitut excelent al cărnii pentru vegani și vegetarieni. Este important să o consumați cu moderație și să cumpărați întotdeauna produse organice.

Nu gătiți atât de mult – comandați de la noi!

Gama Quick Lunch include, de asemenea, supe, garnituri, salate și feluri de mâncare principale pe bază de legume. Consultați gama noastră pentru săptămâna viitoare făcând clic pe unul dintre butoanele de mai jos și comandați mâncare proaspătă și gătită la domiciliu sau la birou în fiecare zi:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău