Care măr este cel mai bun?

Un măr pe zi ține doctorul departe – așa spune vechea zicală! Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat, deoarece merele conțin o multitudine de vitamine care sunt excelente pentru sistemul imunitar. Un mare avantaj al merelor este că sunt disponibile pe tot parcursul anului și cresc în diferite anotimpuri, astfel încât sunt ușor de obținut în orice moment. Săptămâna aceasta ne uităm la cele mai populare soiuri de mere. Alăturați-vă încă o dată nouă, în timp ce savurați un măr delicios și suculent pentru a vă menține sănătoși.

măr

Măr Gala

Culoarea de bază galbenă a mărului gala este variată cu o mulțime de dungi roșii, astfel încât efectul general este un aspect foarte roșu, cu dungi. Acest soi de măr este deosebit de dulce, cu pulpă crocantă și o coajă ușor ceroasă. Soiurile Gala se coc de la mijlocul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie. Acestea nu pot fi păstrate foarte mult timp, așa că nu cumpărați la ladă dacă doriți să păstrați merele pentru iarnă.

Măr Jonagold

Jonagold este un soi de măr foarte popular, născut din încrucișarea dintre ionatan și golden. Fructul este foarte mare, de culoare verde-gălbuie, roșiatică, suculent, cu pulpa liberă, dulce, ușor acidulat, cu un sâmbure mic. Se poate recolta de la sfârșitul lunii septembrie până la jumătatea lunii octombrie și se păstrează bine, rămânând în stare bună până la zece luni pe un raft răcoros din cămară.

Mărul Mutsu

Mutsu este, de asemenea, crescut din auriu, cu o piele verde palidă uniformă. În plus față de culoarea sa izbitoare, are o aromă excelentă și o pulpă crocantă. De asemenea, are un termen de valabilitate bun, necesitând un loc răcoros pentru a se păstra proaspătă până în primăvară.

Măr Granny Smith

Granny smith este, de asemenea, un măr verde, dar culoarea sa este mult mai strălucitoare, iar aspectul său este mai ferm, mai dur și mai compact decât cel al mutsu. Pielea sa este ceroasă și ușor pestriță, iar forma sa este rotunjită și ușor trunchiată conic. Este cel mai zgomotos soi de măr care latră după mușcătură. Acesta este un adevărat măr verde, care se păstrează bine, pulpa sa fiind deosebit de fermă și crocantă. Aroma este mult mai acidă decât cea a mutsu. Poate fi recoltat în a doua jumătate a lunii octombrie și consumat până la sfârșitul lunii aprilie, fără a se pierde din plăcere.

Măr idared

Idared este un soi foarte vechi de măr, care are marele avantaj de a avea o durată de conservare lungă, iar acest lucru l-a făcut celebru. În prezent, popularitatea sa este în declin, deoarece tehnologia s-a îmbunătățit atât de mult încât alte mere pot fi păstrate cu ușurință pentru perioade lungi de timp. Fructul este mai mare, ușor aplatizat, iar pulpa este strălucitoare, crocantă și suculentă. Se păstrează cel mai bine timp de 3-4 luni de la cules înainte de a fi consumate.

măr

Dacă iubești merele și vrei să-ți protejezi sănătatea, mănâncă unul în fiecare zi pentru a-ți susține sistemul imunitar. Alegeți ceva delicios din meniul nostru Quick Lunch și vă vom livra prânzul la ușă.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău