Punga de copt nu atât de misterioasă!

Repede, ceva gustos – este visul oricărei gospodine atunci când vine vorba de gătit. Toată lumea se bucură de laudele care urmează unui prânz delicios, dar puțini sunt cei cărora le plac orele petrecute în jurul aragazului. De aceea, este bine să cunoști câteva trucuri de bucătărie care te pot ajuta să te descurci mai repede și mai eficient în bucătărie. Punga pentru cuptor este un instrument magic, așa că trebuie să o cunoașteți mai bine!

Pentru ce este punga de copt?

Punga de copt are trei avantaje uriașe.

  • Unul dintre ele este că nu trebuie să adăugați grăsimi la alimentele pe care le gătiți în ele.
  • În al doilea rând, alimentele gătite în pungă nu se usucă, deoarece sunt gătite la aburi în suc propriu până când se înmoaie. Din acest motiv, carnea va fi sfărâmicioasă și fragedă.
  • Al treilea mare avantaj este că atât legumele, cât și carnea capătă o aromă picantă foarte delicată, deoarece aroma condimentelor este mult mai intensă în spațiul închis.

Punga de copt: ce să faceți în ea?

Orice carne și orice legume. Puteți chiar să le puneți în pungă în același timp, dar în acest caz trebuie să fiți atenți, deoarece legumele se vor înmuia mai repede decât carnea, iar rezultatul final s-ar putea să nu fie ideal. Dacă doriți să gătiți carnea și garnitura împreună, este bine să o tăiați pe aceasta din urmă în bucăți mai mari.

Punga de copt

6 sfaturi utile suplimentare pentru punga de copt

  1. Instrucțiunile pentru unele pungi de copt vă spun să agitați legumele și carnea marinată sau condimentată din pungă. Este mai bine să amestecați totul într-un castron mai întâi, astfel încât să puteți turna pur și simplu în punga pe care doriți să o gătiți.
  2. Carnea trebuie așezată una lângă alta în pungă, nu este indicat să le stivuiți una peste alta, pentru că astfel se vor găti mai greu. Dacă trebuie, pentru că nu încap altfel, puneți-le pe cele grase deasupra.
  3. Atunci când se leagă sacul, acesta trebuie ajustat astfel încât să nu se lipească de materialele din interior, iar aerul să rămână deasupra.
  4. Punga trebuie să fie înțepată înainte de coacere pentru a permite aerului să iasă în timpul coacerii.
  5. Fiți atenți la temperatura indicată pe instrucțiunile de utilizare a sacului și nu o depășiți.
  6. Când carnea este fragedă, deschideți punga și puneți carnea înapoi în cuptor pentru puțin timp, pentru a se rumeni deasupra.
Punga de copt

Dacă aveți poftă de o friptură delicioasă, dar nu aveți timp să pregătiți un prânz rapid, vizitați site-ul Quick Lunch pentru mai multe mese delicioase. Comandă-ți mâine prânzul și ți-l livrăm la adresa pe care o specifici!

Quick Lunch Facebook

Coșul tău