Porumbul este delicios cu sau fără sare…

Porumbul? Este una dintre cele mai delicioase mâncăruri tipice de vară – unora le place cu sare, altora cu unt picant, dar celor mai mulți le place doar ca atare, proaspăt fiartă la aburi. Este un clasic al plajei, dar nu este greu de făcut acasă și, cel mai bun lucru, nu este doar delicios, ci și sănătos. Săptămâna aceasta vă prezentăm trei moduri posibile de a pregăti porumbul,  alegeți-l pe cel care vă place cel mai mult.

Metoda clasică de pregătire a porumbului

Cel mai simplu și mai tradițional mod de a pregăti porumbul este să îl fierbi. Mulți oameni greșesc când fierb prea mult porumbul, dar acest lucru poate avea efectul opus – fierberea excesivă a porumbului face ca sâmburii să se întărească. Pentru a obține porumbul pregătit perfect, trebuie să curățați bine coaja și mustățile, dar merită să păstrați câteva bucăți sănătoase de coajă. Se tapetează interiorul vasului cu aceasta și apoi se aliniază porumbul deasupra. Apoi se adaugă apă cât să acopere boabele de porumb și se lasă să fiarbă la foc mic, sub un capac, timp de 10 minute de la punctul de fierbere. Între timp, închideți capacul ușor întredeschis pentru a împiedica apa să iasă afară. După 10 minute, se scot din apă, se lasă să se răcească puțin și sunt gata de consum.

porumbul

Porumb copt în cuptor

Curățați porumbul așa cum l-ați fierbe, apoi ungeți porumbul cu o lingură de unt și presărați cu puțin cimbru uscat. Înfășurați-le în folie de staniol una câte una și aliniați-le pe toate într-o tavă cu hârtie de copt. Se pun în cuptorul preîncălzit și se întorc după o jumătate de oră. Se mai lasă la cuptor încă o jumătate de oră pentru ca ambele părți să fie bine rumenite. Marele avantaj al acestei metode de gătire este că porumbul își păstrează aroma delicată și dulce, deoarece este gătit în folie și nu se gătește în apă.

porumbul

Prăjit pe jar

Nimic nu este mai gustos decât cartofii și porumbul pe jar. Se poate pregăti pe grătar sau la un foc de tabără. Curățați porumbul, apoi înfășurați fiecare în cel puțin două straturi de folie de aluminiu. Așezați cu grijă porumbul pe cărbunii încă roșii, apoi încercați să ridicați cărbunii cât mai mult posibil pe părțile laterale. După o jumătate de oră, se întorc cu grijă porumbii, având grijă să nu se găurească folia de aluminiu. Se mai prăjesc încă o jumătate de oră.

Dacă vara este în plină desfășurare și ajungeți rar la bucătărie, nu vă faceți griji, relaxarea și distracția este cel mai bun lucru pe care îl puteți face, pentru că vara se va termina în curând și acum este momentul să profitați la maximum de vremea bună. Dar întotdeauna trebuie să mănânci, așa că cel mai simplu este să comanzi prânzul la pachet. Quick Lunch are un meniu bogat și agenți de încredere pentru a vă ajuta în lunile fierbinți de vară.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău