Feniculul și ce nu știai despre el!

Feniculul nu este cel mai popular ingredient, dar ar putea fi. Tuturor li se întâmplă din când în când să se plictisească de mâncăruri și arome cunoscute, încercate și testate și să vrea să experimenteze ceva complet nou. Există câteva legume speciale de care aproape toată lumea a auzit, dar pe care puțini le-au gustat. Printre acestea se numără năutul, anghinarele, varza creață, salata de cicoare cu orhidee roșie, tomatillo, conopida de pagoda și feniculul. Ceaiul său este un adevărat aliment-minune, iar tuberculii săi pot fi consumați ca legumă. Vino alături de noi și haideți să cunoaștem împreună feniculul!

Descrierea feniculul

Feniculul, cunoscut și sub numele de semințe de fenicul, este o plantă medicinală și condiment din familia țelinei. Aroma sa este puternică și foarte aromată atunci când este crud, dar mult mai blândă atunci când este gătit sau prăjit. Guma sa poate fi consumată ca o legumă, iar semințele sale au fost folosite ca plantă medicinală încă din cele mai vechi timpuri. Nu este o plantă bogată în nutrienți, dar are o aromă deosebită și, prin urmare, poate juca un rol important în diversificarea dietei noastre.

Feniculul 2

Feniculul este o plantă medicinală

Folosită în principal pentru semințele sale, din care se face ceai. Ceaiul său îmbunătățește pofta de mâncare, este antispasmodic și anxiolitic și a fost folosit cândva ca remediu pentru bebelușii cu dureri de stomac. Este un stimulent al laptelui și ajută la prevenirea flatulenței, ceea ce îl face un panaceu pentru mame. Aceasta ameliorează crampele, ajută la regularizarea menstruației neregulate și ameliorează simptomele chinuitoare ale menopauzei.

Tuberculul

De fenicul conține vitamina C, săruri minerale și caroten, precum și substanțe care ne amintesc de gustul caracteristic al anasonului.
 Este versatilă și poate fi rasă crudă pentru a face un acompaniament grozav pentru salata de varză sau poate fi folosită ca antreu sau sos. Îmbogățește supele și este un acompaniament excelent pentru toate felurile de preparate din pește. Prăjit la grătar sau prăjit în ulei, este un preparat preferat în bucătăria mediteraneană.

Ce știu puțini oameni despre el

Datorită aromei sale de anason, această plantă incitantă este adesea folosită de industria de cofetărie ca ingredient în absintul cu grad de alcool extrem de ridicat, dar poate fi folosită și pentru a face lichioruri, bomboane și alte produse de cofetărie.

Feniculul 3

Puteți face ceva acasă folosind feniculul?

 Este încă un pic greu de imaginat ce putem face din această legumă exotică? Iată câteva idei:

  • Salată de fenicul cu dressing de iaurt cu usturoi
  • Supă cremă de fenicul
  • Salată de fenicul cu ton
  • Tocană de fenicul cu cartofi
  • Paste de fenicul și dovlecei
  • Ciorbă de pește cu creveți

Dacă aveți dorința de a încerca ceva nou și delicios, dar vă grăbiți să începeți și nu aveți ocazia să gătiți ceva important, lăsați-l pe

Quick Lunch. Faceți clic pe butoanele de mai jos pentru a vedea meniul nostru săptămânal.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău