Fructe și legume de sezon: mai

Până în această lună, natura este plină de prospețime și culoare. Copaci înfloriți, plante cu flori și tot mai multe produse proaspete sunt deliciile ultimei luni de primăvară. În luna mai începe și sezonul compoatelor, așa că pregătiți lingurile de lemn!

Legume de sezon

1. Salată verde

Poate că prima dată când simțim cu adevărat gustul primăverii și al începutului de vară este atunci când salata este adăugată la prânzul nostru. Salata verde este foarte bogată în vitamina A, așa că este bună pentru ochi și piele. Este bogat în potasiu, care este important pentru o circulație sănătoasă, și este un mare detoxifiant, ceea ce este un lucru minunat la începutul noului sezon.

2. Sparanghelul

Nu este cea mai ieftină legumă, dar dacă poți, cumpără și gătește cu ea din când în când! Este săracă în calorii și grăsimi, dar bogată în fibre și nutrienți valoroși. Este o legumă ideală pentru pierderea în greutate. Este un diuretic natural și este bogat în antioxidanți și vitamina E. De asemenea, are efecte hormonale, crescând testosteronul la bărbați și estrogenul la femei.

sezon

3. Rucola

O completare excelentă a paletei de salate este rucola, cunoscută și sub numele de muștar de ardei. Este în esență o plantă mediteraneană, dar popularitatea sa este ajutată foarte mult de faptul că poate fi cultivată și în ghiveci ca plantă culinară. Este foarte recomandat ca însoțitor al alimentelor grase și grele, deoarece ajută digestia, dar are și un efect pozitiv asupra colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Este bun pentru plămâni, dar este și o sursă foarte bună de nutrienți pentru toată lumea.

4. Ceapă roșie

Nu există o gospodină în lume care să nu aibă ceapă în bucătărie. Îl consumăm mai ales pentru gustul și mirosul său esențial, dar are și multe beneficii pentru sănătate. Este o sursă bogată de vitamine și antioxidanți care protejează celulele, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, are un conținut ridicat de fibre și este bun și pentru scăderea colesterolului.

5. Ceapă verde

Este o adevărată bombă de vitamina A, ceea ce îl face un important susținător al sănătății ochilor. Este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina K, care joacă un rol esențial în coagularea sângelui și în formarea cartilajelor. Deși ceapa de primăvară poate fi și gătită, profitați de faptul că poate fi chiar mai bună atunci când este consumată crudă! În acest fel, puteți obține cât mai multe substanțe nutritive din ea.

sezon 3

6. Mazăre verde

Mazărea verde este un ingredient popular în supe, mâncăruri, salate și garnituri și chiar și copiilor le place să o mănânce. Mazărea verde și fragedă este suficient de dulce pentru a fi o legumă, în timp ce poate, de asemenea, să ne sporească rezistența la boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Bogat în fibre și proteine, este, de asemenea, excelent pentru dietele de slăbit.

Fructe de sezon

1. Cireșe

Soiurile timpurii ne zâmbesc deja din copaci în luna mai. Chiar dacă nu aveți ocazia să le culegeți, nu ratați aceste fructe delicioase de la piață, o gustare foarte sănătoasă. Cei mai valoroși nutrienți sunt vitamina C, fibrele și potasiul, dar conține, de asemenea, cantități semnificative de vitamina B, magneziu și cupru. Proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante protejează împotriva bolilor cronice. Mănâncă din belșug pentru a te ajuta să faci față stresului!

sezon 1

2. Vișine

Poate este mai puțin apreciată decât ruda ei care e dulce, cireșul, ar fi păcat să lăsăm vișinele în afara dietei noastre! Pielea sa roșie închisă este plină de antioxidanți care îmbunătățesc circulația, susțin funcția nervoasă și ne stimulează imunitatea la cancer. Este cu atât mai recomandat în cazul astmului și al bolilor respiratorii, deoarece componentele sale antiinflamatorii ameliorează simptomele acestor boli. Mâncați-o crudă, în plăcinte sau folosiți-o ca și compot sau gem în lunile de iarnă.

3. Căpșuni

Este unul dintre cele mai populare fructe ale noastre și nu poți avea niciodată suficient. Totuși, cel mai bine este să vă limitați achizițiile, deoarece căpșunile au un termen de valabilitate scurt, așa că cel mai bine este să cumpărați cantități mici, dar să le cumpărați des. Este un must în prăjiturile noastre de la începutul verii și poți face dulceață cu el, dar îl poți consuma crud pentru a-i lua nutrienții în cea mai naturală formă. Căpșunile sunt o sursă excelentă de fibre, pline de vitamina C și bogate în acid folic.

sezon 2

4. Coacăze negre

Este mai puțin cunoscut decât varietatea roșie, deși este abundent în țara noastră. Dacă nu ți-a atras atenția la magazinul alimentar, este timpul să schimbi asta. Coacăzele negre pot fi una dintre cele mai bune surse de vitamina C, iar conținutul lor de antioxidanți este, de unul singur, un argument convingător în favoarea sa. Pe lângă proprietățile sale anticancerigene, s-a constatat recent că poate reduce considerabil riscul de apariție a demenței și a bolii Alzheimer la vârste înaintate.

Întotdeauna comandați proaspăt!

Un prânz gătit delicios, preparat din ingrediente de sezon selectate, pentru casa sau biroul dumneavoastră, în fiecare zi? Comandați astăzi din bucătăria Quick Lunch! Consultați selecția noastră făcând clic pe butoanele de mai jos:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău