Supraalimentare în preajma Crăciunului este obișnuită! Ce trebuie făcut?

Prăjituri, multe delicatese, gustări tradiționale care uneori sunt greu de digerat, dar nu ne facem griji în această perioadă a anului, pentru că o parte din sărbătoare este reprezentată de gustările delicioase. Am pus laolaltă câteva bune practici pentru a evita mâncatul în exces, dar, desigur, cel mai bine este să fiți atenți la moderație și să mâncați mai puțin și mai des.

1. După ce ai mâncat prea mult: apă cu lămâie

Nu doar apa este suficientă pentru a stinge un incendiu în stomac, adăugați suc de lămâie pentru a ajuta sistemul digestiv. Este un remediu excelent pentru mâncatul în exces, deoarece vă va ajuta să digerați mai repede și să scăpați mai repede de senzația de apăsare. Stoarceți cel puțin o jumătate de lămâie sau de lime într-un pahar de apă, o felie nu este suficientă. Și nici pulberile sau băuturile cu aromă de lămâie nu te ajută, ai nevoie de fructe adevărate.

2. În caz de supraalimentare: enzime digestive

Pe cine sună celebritățile atunci când trebuie să facă ceva? Asistentul lor personal. Aveți unul, de fapt sunt mai multe sute! Acestea se numesc enzime digestive și intră în acțiune atunci când mănânci sau bei ceva. Aceste enzime sunt uneori ocupate și încetinesc odată cu vârsta. Dacă nu funcționează corect, putem avea dificultăți în digerarea alimentelor, stomacul ne arde și ne simțim sătui pentru mult timp. În astfel de cazuri, este o idee bună să luați un preparat de enzime digestive la câteva ore după masă, pe care îl puteți cumpăra din farmacii. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul despre acest lucru.

Supraalimentarea

3. Mineralele magice ajută în perioadele de supraalimentare

În special, potasiul este important pentru o hidratare adecvată, iar magneziul pentru reducerea stresului, un somn mai bun și mobilitate. Încearcă apa de cocos, mănâncă cât mai mult avocado și ia un supliment de citrat de magneziu înainte de culcare. Disponibil sub formă de pulbere și tablete.

4. Mănâncă atunci când mănânci prea mult

Chiar dacă ați mâncat prea mult fără să vă gândiți, este important să nu vă lipsiți de nutrienții potriviți la următoarea masă. Nu uitați: dieta dumneavoastră trebuie să includă carbohidrați, proteine, grăsimi și legume fără amidon! Toate acestea trebuie să fie în echilibru. Ar trebui să începeți de dimineață: mâncați ceva la 45 de minute după ce vă treziți și apoi mâncați la fiecare 3 ore în porții mici.

Supraalimentarea

5. Mâncatul în exces este nesănătos, dar uneori este în regulă!

Nu este vorba că nu mai poți mânca încă o bucată de sarmale sau două felii de tort. Este vorba despre a nu te pedepsi și a nu te mustra atunci când ai făcut-o deja. Nicio cantitate de mâncare nu poate face mai mult rău decât atunci când suntem frustrați emoțional.

Comandați din meniul nostru festiv

Dacă nu aveți timp sau chef să gătiți de sărbători, alegeți meniul festiv Quick Lunch. Gama noastră de produse sugerate de clienți vă va mulțumi cu siguranță. Faceți clic pe butoanele de mai jos pentru a vedea meniul nostru de Crăciun și Anul Nou.

Nu uitați: în zilele lucrătoare puteți comanda un prânz gătit de la noi, livrat gratuit la birou sau acasă. Faceți clic pe butoanele de mai jos pentru următorul meniu săptămânal:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău