Pui la cuptor: cum să nu strici rețeta!

Pui la cuptor? Chiar și cei mai profesioniști bucătari pot constata că, carnea pregătită cu grijă devine prea uscată și lipsită de gust. Dar dacă evitați aceste greșeli, vă puteți surprinde oaspeții cu o masă perfectă de pui!

1. Pui prea gătit

Aproape toată lumea gătește prea mult puiul pentru că vrei să te asiguri că, carnea este bine gătită. Dar apoi mâncarea devine foarte uscată și nu poți spera decât că salata îți va salva cina. Vă sună cunoscut? Atunci încercați acest truc simplu: înmuiați puiul timp de câteva ore într-un amestec de apă, sare, zahăr și condimente. Nu numai că, carnea va fi delicioasă, dar va absorbi și umezeala, ceea ce pur și simplu nu o va lăsa să se usuce.

2. Pui la cuptor tăiat în felii prea repede

Dacă gătiți puiul întreg, nu-l tăiați imediat după ce l-ați scos din cuptor! În schimb, lăsați-o să se „odihnească” timp de aproximativ 15 minute pentru a permite umezelii să se distribuie perfect. În acest fel puteți spune adio părților prea uscate!

Pui la cuptor

3. Prea mult pui prăjit în tigaie

Desigur, știm că puiul prăjit nu este niciodată suficient. Sunt sigur că ați încercat să reduceți timpul de gătire, așa că ați umplut tigaia cu carne. Acest lucru poate face ca puiul să aibă un gust afumat și să se ardă mai ușor, așa că nu gătiți prea multe bucăți într-o singură tigaie! Dacă vrei să grăbești procesul, gătește-le în același timp, dar în două tigăi separate!

4. Nerăbdare = puiul nu este gătit bine

Dacă gătiți puiul pe grătar, s-ar putea să întoarceți carnea prea repede și să stricați stratul superior, caramelizat. Pentru a preveni acest lucru, mai întâi curățați bine grătarul pentru a evita ca acesta să se blocheze prea mult. În al doilea rând, urmăriți când la suprafața cărnii se formează un strat exterior care nu mai aderă la grătar și numai atunci întoarceți-o!

Pui la cuptor

5. Puiul prăjit nu trebuie să fie mișcat

Dacă întorci mult puiul sau îl amesteci constant, nu îl vei găti mai repede, ci doar îl vei împiedica să se rumenească frumos. Când o pui în tigaie, o lași 5-7 minute neatinsă, abia apoi o întorci pe partea cealaltă și carnea va avea o culoare frumoasă!

6. Pieptul de pui prăjit întreg nu este cel mai potrivit

Pieptul de pui poate fi atât prea gros, cât și foarte subțire. Acest lucru se datorează faptului că, carnea nu este uniformă, un capăt este mult mai gros decât celălalt, ceea ce face foarte dificil să o gătești dintr-o singură bucată și să obții toate părțile gătite la perfecție. Înainte de prăjire, tăiați carnea în felii de grosime egală, astfel încât să poată fi gătite până la o consistență sfărâmicioasă în aproximativ același timp.

Rețetă de pui prăjit crocant

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 1 bucată de ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • o jumătate de lămâie
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 100 ml vin alb

Pregătire

  • Se spală puiul, apoi se scurge bine și se usucă pielea cu un prosop de hârtie. Se condimentează interiorul cu sare și piper, apoi se adaugă ceapa medie, tăiată în două, și lămâia. Apoi se leagă cele două picioare, astfel încât să nu se poată împrăștia în tigaie în timpul gătitului.
  • Se amestecă untul înmuiat cu sarea și piperul măcinat. Apoi se unge cu untul asezonat pe toată pielea puiului.
  • Puneți o grilă pe o tavă de copt. Puneți puiul pregătit pe grătar, apoi turnați vinul alb și feliați usturoiul (dacă usturoiul este vechi, puneți cățeii întregi, necurățați, pe cratiță, dacă este proaspăt, decojiți-i și feliați-i și puneți-i lângă pui).
  • Apoi se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit. Se fierbe la 160 de grade timp de 45 de minute, până se înmoaie.
  • În cele din urmă, îndepărtați folia de aluminiu și puneți tava înapoi în cuptor la 200 de grade și coaceți puiul până când devine frumos și roșu (nu este nevoie să îl ungeți, deoarece pielea va fi încă frumoasă și crocantă).
  • Se servește cu orez, piure de cartofi sau chiar cartofi prăjiți și murături după gust.

Comandați din meniul nostru festiv

Dacă nu aveți timp sau chef să gătiți de sărbători, alegeți meniul festiv Quick Lunch. Gama noastră de produse sugerate de clienți vă va mulțumi cu siguranță. Faceți clic pe butoanele de mai jos pentru a vedea meniul nostru de Crăciun și Anul Nou.

Nu uitați: în zilele lucrătoare puteți comanda un prânz gătit de la noi, livrat gratuit la birou sau acasă. Faceți clic pe butoanele de mai jos pentru următorul meniu săptămânal:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău