Condiment de toamnă! 5 condimente esențiale ale toamnei – cu efecte benefice pentru sănătate

Iată câteva condiment de toamnă de neratat pentru a vă face mâncărurile și deserturile speciale, și chiar mai sănătoase.

Condiment special de toamnă: nucșoară

Nucșoara este un condiment originar din Indonezia, dar este bine cunoscut și la noi în țară, dar poate fi folosit în cantități mari ca narcotic (deși cercetătorii sunt sceptici și alții sunt împărțiți în această privință). Este folosit de mult timp în medicina populară pentru a trata insomnia, aftele bucale, problemele stomacale și intestinale și reumatismul. Studiile au arătat, de asemenea, efecte anticancerigene, antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii. Este un condiment popular pentru mirosul și gustul său deosebit.

Condimente de toamnă - nucșoară

Nu doar pentru Crăciun, ci și un condiment de toamnă: Scorțișoara

Scorțișoara ne amintește celor mai mulți dintre noi de prăjitura preferată a bunicii noastre cu scorțișoară și mere sau de spiritul festiv al Crăciunului. Dar scorțișoara este mai mult decât atât; ea ucide virușii și bacteriile, vindecă indigestia, ajută la eliminarea celulitei, reglează glicemia, are un efect stimulant și chiar proprietăți anti-îmbătrânire. Unii oameni adaugă puțin în orez (da, orez fiert/cu lapte), nu se simte foarte tare gustul, dar miroase delicios, iar beneficiile scorțișoarei sunt prezente și la mesele principale. Este, de asemenea, o alternativă bună pentru cafeaua de dimineață, dându-i o aromă specială și un aer festiv, și chiar o stare de spirit mai bună.

Condimente de toamnă - Scorțișoara

Condiment de toamnă: ghimbir

Am scris deja un articol separat despre ghimbir, care merită citit – dar nu ar trebui să fie omis nici din această listă. Consumul de ghimbir este benefic în primul rând pentru digestie. Ghimbirul conține calciu, fier, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, săruri minerale și vitaminele A, complexul B și C. Ghimbirul stimulează pofta de mâncare, crescând astfel absorbția valorilor nutritive din alimentele consumate. Pe lângă faptul că stimulează digestia, ghimbirul ameliorează și simptomele crampelor stomacale, diareei și flatulenței. Dacă te doare gâtul, bea un pahar de ceai delicios de ghimbir. Orice aliment care se potrivește bine cu el poate fi folosit în siguranță. De exemplu, unii oameni râșnesc o linguriță în mâncărurile cu carne tocată – nu va da cărnii un gust prea iute de ghimbir, dar va adăuga efectele benefice. Un condiment esențial în mâncărurile asiatice și indiene.

Condimente de toamnă -  ghimbir

Planta eternă de toamnă: frunza de dafin

Acesta este un condiment care este probabil familiar chiar și pentru cineva care nu a fost niciodată în apropierea unei bucătării. Frunzele de dafin conțin aproximativ 2% ulei esențial, care este format din 49 de componente diferite. Frunzele de dafin se adaugă în ultima etapă a gătitului; dacă sunt adăugate prea devreme, pot face mâncarea amară. Este un adaos excelent la varză, piure de cartofi, fasole, murături, supe și tocănițe (le face deosebit de suculente).

Condimente de toamnă - frunza de dafin

Condiment de toamnă rar folosit: turmeric

Turmericul este un condiment și o plantă bogată în antioxidanți. Turmericul conține până la 5% curcumină, un compus polifenolic. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și este folosită ca aditiv în multe alimente, dar în prezent este recunoscută și căutată pe scară mai largă pentru efectele sale benefice asupra problemelor articulare. Adaugă o aromă și o culoare deosebită alimentelor. Merită să fie folosit (de exemplu, puțin cu orez, carne).

Condimente de toamnă - turmeric

Utilizarea condimentelor de toamnă în bucătăria Quick Lunch

Bucătarii noștri au grijă deosebită să folosească ingrediente și condimente de sezon, așa că este posibil să folosim și condimentele enumerate. Quick Lunch este un susținător și furnizor dedicat al bucătăriei tradiționale zi de zi. Merită să verificați următoarele meniuri săptămânale. Puteți face acest lucru acum, făcând clic pe butoanele de mai jos:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău