Tutorial de condimente: măghiranul

Toată lumea a mai auzit acest nume, dar mai puțini oameni îl folosesc în mod regulat. Dar la ce este bun, la ce fel de alimente este bun și ce efecte pozitive pentru sănătate poate avea?

Planta de măghiranul

Este un membru al familiei de panseluțe, originar din zona mediteraneană, dar în zilele noastre se găsește în multe grădini mici și este cultivat pe scară largă în multe părți ale lumii. Planta este folosită ca plantă uscată, iar frunzele, tulpinile și florile sale sunt comestibile. Conține uleiuri esențiale, substanțe amare, acid tanic, este foarte aromat, are un miros plăcut și un gust ușor amar. Este o plantă perenă și destul de puțin pretențioasă, așa că merită să obțineți una pentru grădina de acasă sau chiar pentru jardiniera de la balcon. Când sunt în floare, frunzele trebuie uscate și apoi zdrobite.

măghiranul

Proprietățile medicinale al măghiranului

Măghiranul este o plantă cu adevărat străveche, cu multe efecte pozitive asupra organismului uman, fiind un ingredient important în multe preparate din plante și ceaiuri. Ajută sistemul nostru digestiv, deoarece are efecte de stimulare a apetitului, de întărire a stomacului și sedative. Ceaiul său de plante este foarte util în bolile respiratorii superioare: este o plantă excelentă pentru dureri de cap, tuse și afecțiuni respiratorii. Este folosit și ca ulei pentru a fi frecat pe membrele care suferă de reumatism. Utilizarea pe termen lung nu este recomandată persoanelor cu tensiune arterială ridicată și mamelor care alăptează.

măghiranul

Utilizarea de măghiranul în bucătărie

Acum că știm la ce este bună această plantă specială, putem trece la utilizările sale culinare. Gustul său se potrivește cu aproape toate felurile de mâncare. Încearcă-l în bucătăria noastră, în câte feluri de mâncare recunoști această aromă specială?

Comandați prânzul astăzi!

Quick Lunch Facebook

Coșul tău