Maioneză: cine nu o iubește?

Nu ar fi greu să ne imaginăm mesele fără maioneză? Mulți mănâncă cu cartofi prăjiți, dar se găsește adesea pe masă la micul dejun și la cină, ca un adaos important la sandvișurile noastre. Aflați mai multe despre maioneză. Pentru început o curiozitate: maioneza este atât de populară în Olanda încât mult mai mulți oameni mănâncă maioneză cu cartofi prăjiți decât ketchup.

Maioneză nu se face din orice:

Principalele ingrediente ale maionezei sunt oțetul, uleiul și gălbenușurile de ou. Dar există multe arome diferite, așa că se obișnuiește să se adauge puțin muștar și suc de lămâie. Maioneza se obține prin adăugarea lentă a uleiului la gălbenușurile de ou, amestecând constant. În acest fel, uleiul și gălbenușurile de ou se amestecă pentru a crea o masă groasă și cremoasă.

maioneză

Maioneză nu se strică ușor:

Mulți oameni cred că maioneza industrială și comercială se strică foarte repede dacă nu este refrigerată. De fapt, aceasta este o greșeală, deoarece conservanții și acizii adăugați la emulsie măresc considerabil durata de conservare. Există încă un motiv pentru care este perfect sigur să consumați maioneză care a fost deschisă înainte. Maioneza produsă în comerț este obținută prin pasteurizarea gălbenușurilor de ou, ceea ce îi conferă un termen de valabilitate și mai mare.

Atenție: risc de obezitate cu maioneză!

Vrei să te îngrași? Deși multe persoane suferă de obezitate, există și persoane care se află în situația opusă, prea slabe și care vor să ia câteva kilograme în plus. Maioneza este făcută pentru ei – este o bombă calorică!

maioneză

Maioneza nu este numai bună de mâncat!

Ai rămas fără balsam de păr? Nu-ți face griji, pune-ți maioneză pe păr! Nu glumim, ingredientele din maioneză, cum ar fi gălbenușul de ou, uleiul și oțetul, sunt toate benefice pentru părul tău. Iar rezultatul este un păr strălucitor, strălucitor!

Maioneza nu este bună doar pentru părul tău, ci și pentru frunzele plantelor și clapele pianului tău. Puneți puțin pe o cârpă moale și ștergeți aceste suprafețe.

Copiii au mâzgălit pe tot, chiar și pe pereți? Nu vă faceți prea multe griji, doar puneți niște maioneză pe un burete curat și ștergeți. Culoarea peretelui nu se va decolora și nu va trebui să vă certați cu cei mici din cauza mâzgăliturilor.

maioneză

Maioneză ca parte a prânzului

Ai vrea să mănânci o salată delicioasă cu sos de maioneză? Sau aveți chef de o friptură care să se potrivească cu acest sos popular? Dacă nu ai timp să gătești, comandă-ți masa la noi!

Quick Lunch Facebook

Coșul tău