Legenda urbană – 4 Legende urbane din lumea bucătăriei

,

Legenda urbană – Cu siguranță că toată lumea are cel puțin un sfat culinar „moștenit” pe care îl crede adevărat și nu are nici o idee că nu este așa. Există multe astfel de legende urbane despre gătit.

 În lumea de dinainte de internet, aceste lucruri se transmiteau din gură în gură, femeile își transmiteau adevărul între ele de generații întregi și nu aveau prea multe șanse să verifice veridicitatea afirmației. În zilele noastre, acest lucru s-a schimbat complet, puteți afla dacă o afirmație de care vă îndoiți este adevărată sau falsă cu câteva clicuri. Quick Lunch a adunat acum o parte din aceste sfaturi de mamă pentru cititorii noștri – alăturați-vă nouă, hai să ne lămurim împreună!

Legenda urbană #1: Friptura la temperatura camerei

Unii oameni cred că prepararea fripturii este foarte complicată și că există un mare secret care o face perfectă, iar dacă nu este așa, este necomestibilă. Ar fi logic ca secretul să fie repausul la temperatura camerei. Sfatul este de a odihni friptura la temperatura camerei timp de cel puțin două ore înainte de a începe să o gătești. De fapt, nu există niciun motiv pentru a face acest lucru, nu există nicio diferență între carnea scoasă din frigider și carnea care este caldă (la temperatura camerei).

legendă urbană

Legenda urbană nr. 2: Folosiți cartofi pentru a contracara supa sărată

Bucătarul era îndrăgostit? Nu contează, supa sărată se poate remedia cu ușurință aruncând câteva bucăți de cartofi. Sau nu? Dar ar fi frumos dacă ar fi atât de simplu! Din păcate, însă, cartofii sunt un mijloc complet ineficient de „desalinizare” a unei supe prea sărate.

legendă urbană

Legenda urbană #3: Ulei pe foc – sau paste făinoase

Aluatul lipicios poate provoca multe neplăceri și ar fi minunat dacă un pic de ulei ar putea ajuta la prevenirea acestui lucru. Din păcate, uleiul nu face pastele mai puțin lipicioase, dar nu absoarbe bine sosul, așa că poate strica mâncarea. Cel mai bun mod de a preveni lipirea este să gătiți pastele în apă clocotită și să le adăugați doar după ce apa fierbe.

legendă urbană

Legenda urbană #4: Cafeaua măcinată depozitată în frigider

Cui nu-i place să înceapă fiecare dimineață cu o cafea proaspătă, aromată? Mulți oameni își păstrează cafeaua măcinată în frigider din acest motiv. Acest lucru este complet inutil, deoarece cafeaua măcinată nu trebuie să fie rece, ci doar un recipient ceramic închis ermetic și întuneric pentru a-și păstra aroma.

legendă urbană

Un prânz delicios fără  legenda urbană

Putem să vă spunem ceva nou? Lumea gătitului și a bucătăriei este un domeniu inepuizabil, iar noi putem învăța multe de la o zi la alta dacă începem să ne pregătim singuri mâncarea. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil, așa că este bine să comandați prânzul de acasă, astfel încât nimeni să nu rămână fără o masă delicioasă. Profitați de Quick Lunch, comandați din meniul nostru și vă vom livra masa aleasă la ușă!

Consultați următoarea ofertă săptămânală făcând clic pe unul dintre butoanele de mai jos:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău