Secretele marinării

Ți-am mai oferit câteva sfaturi utile pentru grătar aici pe blog, pentru că, deși grătarul pe cărbune pare un proces simplu, există câteva trucuri secrete care vor face ca rezultatul final să fie delicios. Un pas important într-un grătar bun este marinarea potrivită pentru a pregăti carnea astfel încât să fie suculentă, sfărâmicioasă și picantă atunci când este prăjită. De data aceasta, Quick Lunch vă prezintă câteva sfaturi utile de marinare pentru a ajuta pe oricine să devină un adevărat maestru al grătarului.

Pregătiri

  • Cel mai bine este să se marineze în recipiente de sticlă sau metal, bolurile de plastic trebuie evitate.
  • Nu adăugați niciodată sare în marinată, deoarece aceasta va extrage umezeala din carne, iar rezultatul va fi uscat. Puteți adăuga sare cu ușurință după aceea, dar nu puteți face carnea uscată suculentă și sfărâmicioasă după aceea.
  • Cel mai bine este ca marinada să acopere complet carnea, pentru ca aceasta să acționeze cel mai bine.
  • Cele mai multe marinate conțin ulei, dar trebuie să aveți grijă să nu fie prea uleioase, deoarece se pot aprinde ușor pe grill.
marinare

Timpul

  • Timpul este un factor important atunci când vine vorba de marinare, deoarece dacă carnea nu se lasă la marinat suficient de mult timp, aroma nu va fi suficient de intensă și nu va deveni fragedă. Bucățile groase și fibroase de carne trebuie lăsate în marinadă peste noapte, în timp ce bucățile mai subțiri și mai delicate trebuie lăsate timp de două ore.
  • Peștele și crustaceele trebuie să fie marinate timp de o jumătate de oră sau o oră.
  • Timpul ideal de marinare a legumelor este de 15-30 de minute.

Tipuri de marinare

  • Pentru grătar: sosurile pentru grătar se caracterizează prin faptul că sunt groase și, de obicei, dulci. Deoarece sunt foarte condimentate, acestea se caramelizează la suprafața cărnii în timpul gătitului datorită conținutului de zahăr. Sosul pentru grătar trebuie aplicat cu 5 minute înainte de sfârșitul gătitului.
  • Sos de ungere: sosul de ungere se folosește pentru a unge ușor carnea în timpul gătitului. Acesta poate fi bere de exemplu.
  • Glazură: glazura este de obicei un amestec de condimente, pe care îl frecați gros peste carne chiar înainte de a o găti.
  • Marinadă: marinada este un sos lichid în care se adaugă condimente. Baza poate fi uleioasă sau oțioasă, dar poate fi făcută și cu vin sau suc de lămâie.
marinare

Ce zici de o carne picantă sau de niște legume la grătar? Cu tot ceea ce gătești în fiecare zi, nu întotdeauna ai timp, dar din fericire există o soluție! Ca să nu vă lipsească nimic, consultați meniul nostru Quick Lunch pentru o varietate de preparate! Comandă-ți prânzul la pachet, lasă vara să fie despre relaxare și grătare!

Quick Lunch Facebook

Coșul tău