În timp ce pe vremea bunicilor noștri, se considera că a mânca sănătos însemna a mânca carne în mod regulat, acum există o nouă tendință conform căreia o alimentație sănătoasă nu include neapărat consumul de carne. Varietatea bogată a adus cu ea o serie de boli, una dintre cele mai mari probleme fiind o dietă monotonă și nesănătoasă, iar obezitatea rezultată afectează multe persoane din țara noastră. Cei care optează pentru o dietă fără carne fac ceva pentru ei înșiși, evitând carnea grea, dar, în general, își schimbă și stilul de viață. Există mai multe sub-obiective ale unei diete vegetariene, pe care le vom analiza în continuare.
Flexitarienii
Aceștia reprezintă tranziția dintre consumatorii activi de carne și cei care evită toate produsele de origine animală. Cei care optează pentru o dietă flexitariană sunt dornici să își mențină sănătatea, așa că mănâncă multe fructe și legume crude, încearcă să diversifice consumul de cereale și își permit ocazional consumul de produse lactate de origine animală sau de carne. Așadar, nu se abțin complet de la carne, ci o mănâncă doar ocazional, iar dieta sa constă în principal în cereale, legume și fructe, cu câteva produse lactate și ouă.
Semi vegetarieni
Adepții unei diete semi-vegetariene sunt foarte asemănători cu flexitarienii, cu excepția faptului că aceștia interzic carnea roșie, cum ar fi carnea de porc, de vită și de vânat. Cu toate acestea, mănâncă păsări de curte, pește, lactate și ouă, de unde și denumirea de „semi-vegetarian”.
Pescetarianism
Persoanele care optează pentru această dietă specială, consumă în mod regulat pește și fructe de mare, dar nu consumă deloc carne roșie sau de pasăre.
Vegetarieni ovo-lacto
Aproape fiecare grup alimentar are propriul nume, inclusiv iubitorii de ouă și lactate. Vegetarienii ovo-lacto evită orice fel de carne și pește, dar preferă să mănânce lapte și ouă, alături de cereale, legume și fructe.
Lacto-vegetarieni
Lacto-vegetarienii omit, de asemenea, ouăle și doar ocazional apelează la produse lactate în plus față de ingredientele pe bază de plante. Astfel, ei sunt fericiți să mănânce lapte de origine animală, smântână, brânză și brânză de vaci, dar nu și alimente care conțin ouă sau alte produse de origine animală.
Veganii
În cele din urmă, ajungem la cea mai strictă tendință, veganii. Veganii consumă numai alimente pe bază de plante și este important pentru ei să se asigure că dietele lor sunt variate și durabile pe termen lung.
Dacă sunteți un vegetarian sau un vegan strict, vor exista cu siguranță zile în care veți rămâne în pană de idei și nu veți ști ce să adăugați la dieta dumneavoastră. Meniul Quick Lunch include și opțiuni vegetariene.