Cincizeci de umbre a limonadei

Este oficial sezonul limonadei. Căpșuni, afine, mango, pepene galben, mentă, carbogazoase sau necarbogazoase, cu îndulcitor sau cu zahăr, cu un pahar sau cu o cană întreagă, cu gheață sau doar răcit? Da, acestea sunt doar primele întrebări, deoarece există nenumărate moduri de a pregăti băutura preferată de vară. Rămâneți pe fir dacă sunteți un fan al limonadei și doriți să citiți câteva fapte interesante despre ea!

Prima băutură dulce de lămâie

Lămâile sunt originare din China, India și Myanmar, așa că putem presupune că o formă de apă îndulcită cu lămâie a fost preparată pentru prima dată în Orientul Îndepărtat. Dar cea mai veche atestare scrisă a băuturii provine din Egipt, unde egiptenii își preparau băutura populară dintr-un amestec de suc de lămâie, zahăr și apă.

limonadă

Debut la Paris

La 20 august 1630, la Paris a fost prezentată prima băutură preparată din suc de lămâie, miere și apă gazoasă. Succesul său a fost atât de mare încât a trebuit să se găsească rapid o modalitate
practică de vânzare. Vânzătorii ambulanți își atașau recipientele în spate și ofereau limonada în pahare mici trecătorilor în timp ce mergeau pe jos.

limonadă

Bine, limonadă, dar ce fel de limonadă?

Cuvântul „limonadă” înseamnă lucruri diferite în diferite părți ale țării. În America de Nord și în India, limonada este un amestec de apă, zahăr și suc de lămâie proaspăt stors. În Anglia, Irlanda, Australia sau Noua Zeelandă, băutura este însoțită de bule și adesea se adaugă lămâie și lămâie verde. Nu există o rețetă standard – există la fel de multe moduri diferite de a prepara această băutură răcoritoare ca și cafenelele și restaurantele.

Băutura magică de vară

Limonada ca băutură magică? Într-o zi călduroasă de vară, orice lucru rece este bun, dar, din anumite motive, un pahar de limonadă rece poate fi deosebit de răcoritor. Motivul este acela că aromele acide stimulează glandele salivare, astfel încât se elimină uscăciunea gurii și senzația de lipsă de sete durează mai mult timp.

Dieta bizară cu limonadă

Sună destul de ciudat, pentru că ingredientul de bază al limonadei este zahărul, lucru care este puternic nerecomandat atunci când ești la dietă. Cu toate acestea, există o cură cu limonadă despre care se spune că detoxifică organismul și declanșează pierderea în greutate. Ei bine, nu pare foarte sănătos la prima vedere, dar am văzut câteva idei ciudate de dietă!

limonadă

Surprindeți-i pe cei dragi cu o limonadă delicioasă la cină sau la prânz, iar ei vă vor mulțumi cu siguranță. Dacă aveți probleme în a vă decide ce să puneți pe masă care să fie sănătos, variat, delicios și proaspăt, gândiți-vă la Quick Lunch. La noi, puteți comanda un prânz de calitate pentru întreaga familie! Livrăm mesele la ușa dumneavoastră, economisind timp și efort.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău