Piersica și ce trebuie să știi despre ea!

Piersicile fac parte din fructele de succes ale verii, fie că sunt galbene sau chele, au un număr mare de fani. Se consumă ca atare, în suc sau chiar în gem. Dar ce trebuie să știm despre ea? Cum și de ce ar trebui să o consumăm sau să o evităm?

Piersicile

Piersicile sunt, în general, fructe de copac, aparținând familiei trandafirilor. Este, de asemenea, înrudit cu migdalele și prunele. Caisele au un conținut ridicat de apă, în jur de 85-90%. De asemenea, acestea conțin multe vitamine și minerale.

piersică

Caisele galbene sunt din Asia Centrală sau China. Fructul său este rotund, galben-portocaliu, cu o coajă catifelată. Este bogată în beta-caroten, vitaminele B3, C și A și este o sursă excelentă de acid folic. De asemenea, conține potasiu, calciu, sulf și fosfor.

Utilizarea piersicilor

Nu numai fructele, ci și semințele sunt valoroase, din care se presează uleiul și se utilizează în industria de înfrumusețare și pentru alimente, cum ar fi salatele. Interiorul sâmburelui de caisă poate fi consumat crud și este considerat de unii ca având un efect cancerigen, în timp ce alții cred că este otrăvitor în cantități mari din cauza conținutului ridicat de cianură. Cu toate acestea, se poate spune cu siguranță că interiorul sâmburilor este folosit în cofetărie pentru a face persipan, un substitut al marțipanului. Este, de asemenea, un ingredient popular în sucuri, gemuri și conserve.

piersică

Atunci când cumpărați, merită să țineți cont de faptul că, după maturitate. Astfel, piersicile mai puțin coapte se vor coace în bucătăria noastră, dar cele prea coapte se pot strica rapid.

Piersicile de toamnă

Piersicile de toamnă nu sunt mai puțin valoroase. Fructul zemos este bogat în vitaminele C și B și niacină și are un raport optim potasiu-sodiu, ceea ce este bun pentru afecțiunile cardiovasculare. Xantofila, care îi dă culoarea galbenă, este un antioxidant cu proprietăți anticancerigene. Fibrele și pectinele sale ajută la digestie. Atunci când îl cumpărați, merită remarcat faptul că este ușor de spart și de presat.

Piersică cheală

Un alt soi popular este piersica chelă, care este o încântare pentru mulți să se bucure fără părul mic și mătăsos. De fapt, nectarina este identică din punct de vedere intern cu piersica, deosebindu-se doar prin calviție. Lipsa de păr se datorează absenței unei gene. Dar valoarea sa este la fel de pozitivă ca și cea a omologilor săi mai păroși.

Așadar, există multe lucruri bune în legătură cu diferitele soiuri, dar, pentru că vorbim despre fructe, există câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când le consumăm. Piersicile sunt recomandate pentru toată lumea, indiferent de tip, în timp ce caisele sunt de evitat pentru tipurile cu ardere rapidă. Acestea trebuie consumate dimineața sau la primele ore ale dimineții. Se consumă în principal crud. Pentru tipurile de tiroidă, nu sunt recomandate formele de suc și fructe uscate. Dar, din cauza conținutului concentrat de fructoză al acestor produse, merită să ne gândim dacă avem nevoie de acel suc sau suc de fructe sau dacă am prefera să mâncăm o piersică coaptă.

piersică

Rețetă de carne cu piersici

Ingrediente

  • 1 kg mușchiuleț de porc (8 felii)
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 250 g margarină
  • 600 g piersici la conservă
  • scorțișoară după gust

Pregătire

  1. Se taie carnea în felii, se bate puțin și se condimentează ambele părți cu sare și piper după gust.
  2. Se topește margarina într-o tigaie și se prăjesc feliile de carne până când sunt pe jumătate prăjite, apoi se așază una lângă alta pe o tavă de copt.
  3. Se pune câte o jumătate de piersică pe fiecare bucată de carne și se adaugă jumătate din sucul din conservă.
  4. Se presară vârfurile piersicilor cu puțină scorțișoară și se introduc în cuptorul preîncălzit.

Căutați o gustare gustoasă?

Comandați de la bucătăria noastră Quick Lunch, datorită sistemului nostru de meniu modernizat, puteți comanda orice supă sau fel principal din meniu – oferindu-vă mai multă flexibilitate în alegerea prânzului, livrat la domiciliu sau la locul de muncă.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău