Patru garnituri sănătoase în loc de orez

Există mâncăruri care ar fi de neconceput fără orez, cum ar fi sarmalele, risotto, sushi sau budinca de orez. Iubim orezul pentru că poate fi folosit în atât de multe feluri de mâncare, este accesibil, sățios și rapid pentru a face o garnitură delicioasă, și nu este de mirare că este un aliment de bază în multe culturi. Dar, ca orice altceva, orezul poate deveni plictisitor după un timp, iar cei care țin o dietă nu ar trebui să consume cantități mari de orez. Ce se poate face în astfel de cazuri și ce poate fi înlocuit pentru acest fel de mâncare populară? Acesta este lucrul pe care l-am analizat.

Quinoa

Quinoa este o alternativă mai bogată în proteine decât orezul și are marele avantaj de a fi integrală, deci mai bogată în fitonutrienți, proteine, fibre și antioxidanți. Este, de asemenea, o sursă bună de fier, acid folic și magneziu. Pentru cei care trebuie să evite glutenul, quinoa din America de Sud este o alegere excelentă, deoarece nu este doar sănătoasă, ci și delicioasă.

orez- Quinoa

Orez cu conopidă

O alternativă foarte bună la orezul tradițional, cu puține calorii, este orezul de conopidă. Fiind o legumă, este plină de antioxidanți, fitonutrienți și fibre. Este deosebit de util pentru cei care urmează diete stricte și pentru diabeticii care trebuie să își supravegheze aportul de carbohidrați.

Orez cu conopidă

Orez cu broccoli

Orezul de broccoli este foarte asemănător ca gust și textură cu orezul de conopidă, deoarece sunt plante înrudite. Broccoli este o legumă cruciferă, plină de antioxidanți, ceea ce face ca persoanele care o consumă în mod regulat să lupte mai ușor împotriva bolilor. Este un acompaniament excelent pentru carne și sosuri, dar poate fi servit și cu legume la grătar.

Orez cu broccoli

Varză albă tocată mărunt

Cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei râșnițe de bucătărie, puteți face cu ușurință mici chipsuri de varză care arată foarte asemănător cu orezul. Desigur, gustul este complet diferit, dar există unele feluri de mâncare care pot fi servite cu varză ca garnitură. Tot ce trebuie să faci este să o tai mărunt și să o prăjești în puțin ulei până când este fragedă.

orez - Varză albă tocată mărunt

Bineînțeles, dacă mâncați orez tradițional cu moderație, nu aveți de ce să vă faceți griji, deoarece cea mai importantă regulă a unei alimentații sănătoase este să vă păstrați dieta variată. Pentru cei care doresc să mănânce mâncare delicioasă și sănătoasă, dar nu au timp să gătească, mesele livrate acasă sunt o opțiune excelentă.

Consultați selecția noastră făcând clic pe unul dintre butoanele de mai jos:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău