Salată de roșii – dar delicioasă (cu reteta)

Cartofi, orez, paste, poate niște mămăligă? Acestea sunt, fără îndoială, cele mai populare garnituri, în ciuda a ceea ce vedem și auzim de peste tot despre încercarea de a mânca mai multe legume și mai puțini carbohidrați pentru a rămâne sănătoși. Salatele sunt îndrăgite de multă lume, însă relativ puțini sunt cei care își prepară în mod regulat salate acasă, în locul clasicelor garnituri. Dar salatele proaspete au multe avantaje: sunt mai prietenoase cu organismul decât cele bogate în carbohidrați, pot fi preparate în multe feluri diferite și economisesc timp, deoarece pot fi pregătite rapid. Quick Lunch v-a adus acum o rețetă delicioasă de salată de roșii, care este, desigur, cea mai delicioasă atunci când este făcută cu roșii proaspete și dulci de acasă. Din fericire, nu va trebui să mai aștepți mult timp pentru ea, așa că iată cum să o faci!

Salată de roșii

Ingrediente:

  • 500 g roșii
  • 2 linguri de capere
  • 1 ceapă roșie mare, tăiată în felii subțiri
  • 2 lămâi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 crenguțe de busuioc proaspăt
  • sare, piper proaspăt măcinat

Se decojește și se taie ceapa cât mai subțire posibil. Se spală lămâia, se rade coaja și se dă deoparte. Se stoarce sucul și se toarnă peste ceapă. Se spală roșiile, se curăță de miez și se taie felii, apoi se presară cu sare după gust. După zece minute, se toarnă sucul de roșii și se așază pe o farfurie mare și plată sau pe o tavă mică. Se presară cu piper proaspăt măcinat și caperele, curățate de codițe. Apoi se pune ceapa deasupra cu zeama de lămâie. La final, se întinde uleiul de măsline și busuiocul proaspăt cules, ușor tocat. Se presară deasupra coaja rasă de lămâie pentru a fi siguri că este puțină peste tot.

Salată de roșii

Această salată delicioasă și proaspătă poate fi o completare excelentă a garniturilor tradiționale, dar este, de asemenea, delicioasă cu carne prăjită picantă, legume prăjite sau chiar plăcinte sărate. Ați încercat vreodată salate, dar cumva nu au ieșit niciodată bine?

Vi se pare dificil să oferiți întotdeauna familiei dvs. mese proaspete și variate? Avem soluția, comandați salate proaspete sau garnituri delicioase la ușa dvs. și nu va mai trebui să vă deranjați să gătiți niciodată.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău