Nucile ca aliment sănătos?

Nucile nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase. Desigur, doar pentru cei care nu sunt alergici la ea – dar vom aborda acest aspect în articol.

Unul dintre cele mai valoroase fructe ale noastre este nuca, partea cea mai importantă a fructului fiind miezul, dar se folosește și coaja, iar când este pe jumătate coaptă, miezul însuși este folosit pentru conserve. Este un fruct foarte versatil.

1. Nucile sunt o bombă de vitamine!

Bogate în vitaminele A și E, nucile conțin, de asemenea, mai multe vitamine B, cum ar fi tiamina, care protejează nervii și mușchii și stimulează creșterea. Când sunt proaspete, frunzele de nuc conțin cantități semnificative de vitamina C, care este folosită și în medicină. Se poate face un ceai, care este recomandat, printre altele, pentru problemele de piele (acnee, psoriazis).

Nucile

2. Nucile sunt bogate în fibre vegetale și minerale!

Are un conținut ridicat de magneziu și potasiu, fluorură care întărește oasele, precum și mangan și cupru, care ajută la formarea sângelui. Seleniul este excelent împotriva slăbiciunii mușchiului cardiac, ca să nu mai vorbim de rolul său de stimulare a imunității. O dietă îmbogățită cu nuci este excelentă pentru persoanele cu gută.

3. Bogat în acizi grași omega-3!

Grăsimile polinesaturate care se găsesc în semințe, cum ar fi miezul de nucă, cum ar fi acizii grași omega-3 – acidul alfa-linolenic – sunt benefice în prevenirea bolilor cardiovasculare și contribuie la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge.

Nucile

4. O mai bună concentrare!

De asemenea, datorită acizilor grași polinesaturați, nucile susțin funcția cerebrală și îmbunătățesc concentrarea.

5. Nucile nu îngrașă?

Este adevărat că nucile sunt benefice datorită acizilor grași omega-3 pe care îi conțin, dar conținutul lor ridicat de calorii înseamnă că trebuie să limităm consumul lor. 10m g de nuci conțin peste 600 de calorii, aproximativ la fel ca 100 g sau ca un baton de ciocolată.

6. Și pentru probleme digestive?

Frunza de nuc este foarte bogată în taninuri, iar ceaiul său este eficient împotriva gastritei și a diareei. Nuca în sine a fost folosită în medicina populară pentru tratarea anemiei și a palorii. În special, ceaiul făcut din coji de nucă este bun pentru problemele digestive. Totuși, pentru probleme mai grave, consultați un medic.

Nucile

7. Consumul de nuci poate reduce riscul de cancer de sân!

În cadrul unei conferințe a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR), s-a raportat că nucile au redus semnificativ incidența cancerului de sân, numărul de glande tumorale și mărimea tumorilor. Cercetătorii de la Marshall Medical School au testat această ipoteză în experimente pe șoareci.

8. Uleiul de nucă combate anemia?

Uleiul prețios de nuci poate fi benefic în caz de anemie.

9. Este eficient împotriva căderii părului?

Frunzele de nuc pot ajuta la stoparea căderii severe a părului, sunt transformate într-un ceai pentru a întări foliculii de păr și sunt cunoscute și ca având un efect antifungic în medicina populară. Pentru probleme mai grave, este recomandabil să consultați un specialist. Căderea părului poate fi cauzată, de exemplu, de o boală tiroidiană.

10. Nuci pentru cancerul de prostată?

Efectul benefic al nucilor asupra prostatei se bazează probabil pe capacitatea lor de a descompune o proteină cunoscută sub numele de factor de creștere asemănător insulinei (IGF-1). Nivelurile ridicate ale acestei proteine în sânge indică un risc crescut de cancer de prostată.

11. Câte nuci ar trebui să mâncăm?

Se recomandă 3-5 nuci pe zi, această cantitate contribuie deja la sănătatea noastră. Sunt delicioase cu brânză, așa că sunt excelente și pentru decorarea platourilor cu brânză, recomandă dieteticienii.

Uleiul de nuci, de culoare deschisă, este excelent pentru salate, legume rădăcinoase și deserturi. După ce a fost desfăcută, se păstrează cel mai bine în frigider pentru a-și păstra aroma și gustul.

12. Persoanele care suferă de alergii alimentare să fie atente cu nucile!

În cazul unei alergii alimentare adevărate, sistemul imunitar confundă anumite componente ale anumitor alimente cu substanțe dăunătoare și se apără împotriva lor. Împotriva acestora pot fi produși anticorpi de tip E (IgE), dar celulele imunitare care nu produc anticorpi pot, de asemenea, să funcționeze necorespunzător. Atunci când anticorpii IgE întâlnesc alergenul, se leagă de acesta, iar acest complex declanșează eliberarea de histamină de către alte celule imunitare (mastocite). Pe lângă nuci, puteți fi alergic și la alte semințe oleaginoase, cum ar fi nucile caju și arahidele.

Mâncare delicioasă din bucătăria Quick Lunch

Consultați ofertele noastre pentru săptămâna viitoare făcând clic pe unul dintre butoane:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău