Cele o mie de secrete ale usturoiului! + rețetă

Usturoiul este unul dintre cele mai importante condimente ale iernii, așa că articolul de astăzi este un pic mai mult despre el.

Această plantă este cunoscută și utilizată de aproape cinci mii de ani. Manuscrisele egiptene și documentele medicale grecești menționează, de asemenea, proprietățile medicinale ale plantei, care era folosită pentru tratarea unei game largi de afecțiuni.  Acesta conține peste douăzeci și cinci de tipuri de ingrediente active – enzime, vitamine, minerale și oligoelemente. Deși a fost folosit în medicina populară pentru multe boli pe care nu le poate combate (lepră, sifilis), s-a demonstrat că un consum regulat are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol, ajută la controlul tensiunii arteriale și, conform unor studii, ajută la stabilizarea nivelului de zahăr.

Usturoiul

Usturoiul este un bactericid și antiviral

Are, de asemenea, proprietăți bactericide și antivirale, datorită alicinei pe care o conține: este chiar mai eficientă decât penicilina împotriva anumitor microorganisme. De asemenea, poate fi folosit împotriva agenților patogeni care provoacă tulburări digestive: supa de usturoi este un vechi remediu de casă pentru afecțiunile stomacale și intestinale. Proprietățile sale antibacteriene au făcut din el un conservant important pentru carne timp de secole, deoarece poate, de exemplu, să prevină botulismul, o intoxicație alimentară gravă cauzată de bacterii. Proprietățile sale antivirale înseamnă că poate fi folosit și pentru tratarea enteritei, hepatitei și a herpesului. De asemenea, combate anumite infecții fungice, motiv pentru care soluțiile de usturoi sunt folosite pentru tratarea ciupercilor de piele.

Usturoiul

Mai puțin cunoscut, usturoiul este, de asemenea, un afrodisiac natural. Există mai multe motive pentru acest lucru: pe lângă acțiunea sa de purificare a sângelui, are un efect tonic semnificativ și stimulează glanda pituitară și sistemul hormonal. Cu toate acestea, efectul nu este imediat și, de fapt, cu un miros puternic de usturoi, adesea trebuie să renunțăm la datele de succes pentru o zi întreagă.

Încă 3 beneficii ale consumului de usturoi

Usturoiul întărește oasele

Usturoiul este bogat în vitaminele B6 și C, zinc și mangan, care sunt importante pentru sănătatea oaselor și întăresc țesuturile conjunctive.

Usturoiul este eficient împotriva căderii părului

Deoarece usturoiul are și un efect vasodilatator, acesta îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce este benefic pentru creșterea părului.

Efectele usturoiului asupra creierului

Usturoiul poate proteja celulele creierului de deteriorare. Acest lucru se datorează unei concentrații ridicate a unui derivat special de carbohidrați, FruArg. Prin urmare, poate contribui, de asemenea, la prevenirea bolilor legate de vârstă, cum ar fi demența.

Usturoiul

Rețetă: supă cremă de usturoi – cea mai bună supă de iarnă

Ingrediente:

  • 5 cartofi mici
  • 1,5 litri de apă
  • 5-6 căței de usturoi
  • un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
  • Sare, piper după gust
  • 200 ml smântână de gătit
  • frunze de pătrunjel proaspăt

Pentru această supă cremă de usturoi, folosim usturoi proaspăt. Se curăță cartofii de coajă, se adaugă legumele, se adaugă apa și se fierbe la foc mic, sub capac, până se înmoaie. Dacă nu vă plac legumele, le puteți omite sau puteți folosi bulion în loc de apă.

Când cartofii sunt moi, se mixează cu un mixer de mână până la omogenizare, apoi se adaugă sarea, piperul și nucșoara. Se adaugă crema de usturoi și se verifică dacă supa are consistența potrivită. Dacă este prea groasă, puteți adăuga mai multă apă. Se aduce supa la fierbere, apoi se adaugă smântâna și se aduce la fierbere. La final, se presară pătrunjelul tocat și se gustă, adăugând puțin mai mult condiment dacă este necesar. După fierbere, se ia de pe foc. Când este fierbinte, o puteți servi cu perle de supă, pâine prăjită sau chiar să înmuiați supa proaspătă într-o pâine.

Pare simplu, dar ar fi mai bine dacă ar face-o altcineva?

Uneori, toată lumea atinge fundul sacului, deoarece gătitul în fiecare zi este o sarcină obositoare și monotonă. Aveți încredere în bucătarul Quick Lunch pentru a găti o varietate de mese pentru casa sau locul de muncă în fiecare zi. Dați click pe butoanele de mai jos pentru a accesa următoarele promoții săptămânale.

Quick Lunch Facebook

Coșul tău