Vrei să mănânci Gyros la Timișoara?

Cui nu i-ar plăcea această mâncare specială fast food? Ne-am interesat și noi de ce e așa de bună gyrosul, și unde merită cumpărat această delicatese în Timișoara și împrejurimi…

Deși gyrosul nu face parte din mâncărurile tradiționale românești, totuși are un loc aparte în stomacul nostru, și nu numai după o întâlnire cu prietenii în orele serii, când am mânca ceva făcut repede, ci din ce în ce mai mult face parte din mesele noastre zilnice.

În mai multe țări din Europa de est, în unele restaurante, pe paginile de comandă de mâncare se află pe primul loc între comenzi (luând fața la pizza hawaii și hamburger).

Două treimi dintre cei care mănâncă gyros, procură în fast fooduri, centre comerciale sau la vânzători volanți. 20% dintre cumpărători cumpără din restaurante, și 10% face comanda de pe internet – de pildă de la noi, dacă face parte din meniu.

ILUSTRARE2

E mâncare sănătoasă Gyrosul?

Se pune pe bună dreptate întrebarea, că cine iubește gyrosul, poate să spere la longevitate? Noroc, că nu depinde de acesta (dacă putem da un pont: mâncați variat, de mai multe ori, mai puțin, și faceți sport în mod regulat – acestea vă pot ajuta starea de sănătate).

Gyrosul de fapt este o mâncare complexă, care conține mai multe nutrienți, în mare majoritate în proporții normale – poate singurul component, care poate dăuna sănătății este fosfatul. Acesta este ingredientul, care de obicei face parte din condimentele folosite la marinarea cărnii, și ajută vânzătorii de gyros la carnea pe frigărui să rămână lipite.

Nu de mult timp, într-o țară vecină un portal a efectuat un raport de investigație, prin care au examinat mâncare în condiții de laborator de la 10 vânzători de gyros. S-a constatat că în produsele lor de gyros cantitatea de fosfat a ajuns doar la 10% din limita impusă.

Deci, dacă nu mâncați zilnic 10-12 gyros, atunci nu va avea nici un efect fiziologic dăunător.

gyros

Cât gyros puteți mânca?

De fapt, în afară că puteți mânca câte vă place, putem recomanda, să mâncați diversificat, în fiecare zi să mâncați mâncare gătită, deoarece veți fi mai energic și va face bine organismului. Și dacă din când în când vă vine pofta să mâncați un gyros, atunci nu ezitați să vă cumpărați delicatesa preferată.

La ce trebuie să fiți atenți – mai ales în timpul COVID-19 -, dar și în alte dăți? Să cumpărați din locuri unde se acordă întotdeauna o atenție specială igienei.

Gyros din bucătăria Quick Lunch

Într-adevăr nu în fiecare zi, dar și printre ofertele noastre puteți regăsi gyrosul în mod regulat, pe care le preparăm în condiții curate, și de siguranță maximă, din carne excelentă, și cu condimente de calitate. Curierii noștrii au grijă, pe lângă igienă, și de distanțarea socială prevăzută de lege, lucrează în îmbrăcăminte de protecție adecvată (mască, mânuși).

Comandați Gyros din bucătăria Quick Lunch la Timișoara.

Coșul tău