Misterele bucătăriei italiene

Mâncarea și bucătăria italiană sunt foarte populare în întreaga lume. Popularitatea sa pe scară largă nu este, desigur, fără motiv, deoarece este extrem de sănătos, ușor de preparat și are o aromă plăcută.

În calitate de străini, avem tendința de a considera bucătăria italiană ca fiind uniformă, dar dacă analizați această problemă, veți vedea că obiceiurile alimentare și culinare variază oarecum de la o regiune la alta. Desigur, acest lucru depinde și de ingredientele care sunt cel mai ușor de găsit și de cea mai bună calitate într-o anumită regiune.

bucătăria italiană

Ingredientele bucătăriei italiene

În principiu, însă, putem spune că principalele ingrediente ale mâncării italiene sunt măslinele (ulei de măsline și măsline), roșiile, sarea de mare, busuiocul, rozmarinul, brânza parmezan, lămâia, fructele de mare (de exemplu, crabi, pește), salatele și legumele proaspete și, bineînțeles, pastele în toate formele și în toate cantitățile lor. Italienii nu sunt iubitori de carne ca noi românii, dar bineînțeles că mănâncă și ei. Cele mai comune mezeluri italiene sunt diferitele tipuri de șuncă. Această bucătărie este relativ ușoară, folosind puține produse lactate (cu excepția brânzeturilor), ceea ce o face ideală pentru persoanele cu intoleranță la lactoză și stomacuri sensibile.

Mâncăruri populare din bucătăria italiană

Cel mai popular fel de mâncare italiană este cu siguranță pizza, care a cucerit lumea în ultimul secol. După cum am menționat deja, italienii sunt pasionați de o varietate de alte feluri de paste, preparate în diverse moduri, inclusiv lasagna, penne, gnocchi și spaghete.

bucătăria italiană

Supele lor sunt extrem de sănătoase și delicioase, pline de legume, dintre care cea mai cunoscută este minestrone.

Alte feluri de mâncare populare includ risotto, panzanella (salată de pâine), cannelloni și o varietate de carne și pește la grătar. Datorită apropierii de coastă și a pescuitului tradițional, vă puteți bucura, de asemenea, de o varietate de mâncăruri delicioase preparate din diferite tipuri de pește și fructe de mare.

Specialități de desert din bucătăria italiană

Bineînțeles, și cei care se dau în vânt după dulciuri își vor găsi aici preferatele, italienii mândrindu-se cu produse de patiserie delicioase precum tiramisu, zeppole (gogoși) și profiteroles – ca să nu mai vorbim de înghețatele care acaparează fiecare stradă și piață în timpul verii.

Bucătărie italiană și băuturi amețitoare

Mâncarea excelentă este însoțită de vinuri delicioase, toate beneficiind de efectele benefice ale soarelui sudic. Vinurile roșii, albe și spumante din Italia sunt la fel de minunate, așa că, indiferent de ce alegeți, veți fi mulțumit.

Pe lângă vin, italienii au o băutură națională tipică, limoncello, un lichior unic, obținut din lămâi cultivate în sudul Italiei. Se consumă, de obicei, după masă, bine răcit, pentru că ajută digestia și este foarte gustos.

Un secret al bucătăriei italiene: supa clasică minestrone

Ingrediente

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 2 rădăcini medii de țelină
  • 2 morcovi medii
  • 3 căței de usturoi
  • oregano după gust
  • 150 ml de vin alb
  • 70 g pastă de roșii
  • 400 g roșii la conservă
  • 1 l de apă
  • 1 dovlecel mediu
  • 250 g  de frunze de varză (varză toscană)
  • 100 g paste făinoase
  • 400 g fasole albă (la conservă)
  • 1 buchet de busuioc
  • 50 g de parmezan
  • sare după gust

Pregătire

  1. Ceapa se taie mărunt. Morcovii se taie în patru pe lungime și se taie în cubulețe, iar țelina se taie în bucăți de aceeași mărime ca și morcovii.
  2. Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, morcovul și țelina. Se rumenește la foc mediu timp de 10-12 minute (nu este nevoie să se prăjească!), aceasta va fi baza supei tale.
  3. Când legumele încep să se înmoaie, se adaugă usturoiul tocat sau zdrobit și oregano. Se amestecă bine și se adaugă vinul. Se lasă să fiarbă câteva minute pentru a se evapora alcoolul, apoi se adaugă roșiile concentrate, se amestecă și se adaugă roșiile tocate și apa.
  4. Adăugați capetele de parmezan, dovlecelul tăiat în jumătăți și varza tăiată și gătiți timp de 10-12 minute. Între timp, se condimentează supa cu sare după gust.
  5. Apoi puteți adăuga pastele și le puteți găti până când sunt complet moi. Dacă este prea groasă, mai adăugați puțină apă.
  6. Se servește cu busuioc proaspăt și parmezan ras.
bucătăria italiană

Nu aveți chef să gătiți mâncare italiană?

Aruncați o privire la meniul de prânz rapid făcând clic pe butoanele de mai jos, deoarece nu oferim doar arome locale tradiționale, ci și preparate din bucătăria internațională:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău