Cină romantică acasă? Aşa ar trebui planificată!

Este sezonul cinelor romantice pe măsură ce se apropie Ziua Îndrăgostiților. Fie din acest motiv, fie că planifici altceva cu iubita sau iubitul, merită să te străduieşti ca experiența să fie pozitivă și durabilă. În articolul de astăzi, am reunit toate detaliile planificării pentru a avea o cină romantică perfectă.

Cină romantică: doar în doi

Cel mai important aspect este să aranjaţi să fiţi complet singuri în casă. Dacă aveți copii, asigurați-vă că altcineva poate avea grijă de ei. Dacă aveți un coleg de cameră, cereți-i să petreacă seara în altă parte. Pentru a petrece doar împreună o cină romantică, este recomandabil să stabiliți câteva reguli de bază, cum ar fi lipsa televizorului și a telefonului, având doar dispozitivul de muzică de fundal.

Cină romantică

Cu o săptămână înante de cina romantică

Scrieți data cinei romantice în calendar și planificați meniul. Rețineți ce alimente și ingrediente sunt de sezon, ce poate afecta obținerea ingredientelor dorite. Țineți cont de ceea ce îi place persoanei dragi și, de asemenea, la ce alimente și ingrediente ar putea fi sensibil/ă. Procuraţi ceva delicios care să se potrivească la cină. O sticlă de vin roșu sau o băutură răcoritoare specială este cea mai ideală alegere.

Dacă veţi găti, este timpul să faceţi o listă. Gândiți-vă la modul în care doriți să serviți fiecare fel de mâncare și luați în considerare fiecare unealtă de gătit, garnitura și ingrediente de care ați putea avea nevoie. Faceți o listă cu decorurile necesare pentru această ocazie, fie că este ceva ce dețineți deja sau ceva ce cumpărați înainte de masă (cum ar fi florile proaspete). De asemenea, inspirațivă pentru punerea mesei.

Dacă comandați cina, faceți comanda din timp pentru a vă asigura că va ajunge sigur la timp.

Cu două zile înainte de cina romantică

Cumpărați accesoriile și ingredientele necesare pentru a crea meniul pe care l-ați planificat săptămâna precedentă și luați în considerare eventuale înlocuitori cu care puteți schimba dacă nu găsiți exact ceea ce aveți nevoie.

Revizuiește-ți lista pentru a evita să trebuiască să mergi la magazin în ultimul moment: gheață pentru cocktailuri, tirbușon pentru vin, brichetă pentru lumânări. Puneți carnea congelată în frigider pentru a se dezgheța.

Cină romantică

Dacă comandați mâncarea, este posibil ca aceasta să fie ultima posibilitate când vă puteți plasa comanda.

Pregătiți o listă cu melodii care credeți că vor ridica starea de spirit. Poate fi o selecție a melodiilor preferate comune sau doar o colecție de melodii romantice. Aceste pregătiri vă va ajuta puțin pentru  a vă transpune sufleteşte la eveniment. O cină romantică va fi perfectă dacă nimic nu este forțat, cu cât cina va fi mai liniștită cu atât va fi mai distractivă. Amintiți-vă, cel mai important element al unei cine romantice este că sunteţi împreună și vă bucuraţi de compania celuilalt. Cel mai plăcut este atunci când ambele părți sunt relaxate.

Ospăţ – cum să faci prânzul perfect?

Cu o zi înainte de cina romantică

Pregătește toate elementele necesare pentru o cină romantică. Cum vei servi? Din ce farfurii, cu ce tacâmuri? Examinați fiecare element al decorului pentru a vedea dacă le aveți. Alegeți o față de masă.

Dacă gătești cina, merită – ce poți – să pregătești în prealabil, deoarece nu ar fi bine să se descarce bateriile, cu pregătirile, înainte de începerea cinei. Încercați să vă concentrați mai mult pe dispoziție și mai puțin pe mâncarea în sine.

Cina romantică

Potriviţi, asezaţi şi puneți masa. Puneți toate tacămurile, lumânările, ornamentele la locul lor iar tot ce nu este necesar merită a fi îndepărtat. Apoi nu mai rămâne nimic decât să porniți muzica, să gătiți și să vă bucurați de compania celuilalt. Credeți-mă: o noapte romantică acasă, bate restaurantul de fiecare dată!

Dacă nu știi ce să gătești, alege una dintre platourile de weekend! Click aici!

Coșul tău