Ospăţ – cum să faci prânzul perfect?

Planifici un ospăţ şi vrei să fie una perfectă, memorabilă, şi de preferință fără stres?

Citeşte acest articol pentru că am adunat fiecare pas al organizării unui ospăţ.

Odată cu încheierea carantinei şi dispariţiei regulilor de menţinerea a distanţei datorată COVID-19, vom organiza cu bucurie din nou întâlniri de familie sau de prieteni. Ce va face dintr-un astfel de eveniment o experiență durabilă și pozitivă pentru participanți și gazdă?

Ospăţ

Plan de ospăț

În primul rând, faceți un plan, deoarece pre-planificarea nu numai că face mai ușoră organizarea, dar este, de asemenea, utilă şi pentru liniștea sufletească. Desigur, nu este nevoie să exagerați atunci când organizați și planificați, dar totuși există câteva elemente importante de luat în considerare.

Mai întâi, gândiți-vă care ar fi apropoul invitației – acordaţi ceva timp pentru a veni cu o idee, dar nu luaţi încă o decizie finală. Ce merită să aveți în vedere este că fundamentul principal al unui ospăţ bun este simplitatea. Sigur, puteți transforma o întrunire de familie obișnuită într-un eveniment asemănător unei ceremonii de încoronare, dar merită totuși să țineți cont de simplitate.

Cu două săptămâni înainte de ospăţ.

  • Faceți-vă lista de invitați, asigurându-vă că puteți ține cont de nevoile individuale ale oaspeților dvs. (alergii, sensibilități alimentare, alimente nepreferate).
  • Trimiteți invitații – acest lucru va oferi tuturor timp pentru a scrie înapoi și a planifica evenimentul.
  • Gândiți-vă la atmosfera și estetica dorită. Notează ce ai putea avea nevoie pentru decor.

Cu o săptămână înainte de ospăţ

  • Contactaţi oaspeții dacă puteți conta cu adevărat pe prezenţa lor.
  • Planificaţi meniul final. Rețineți, de asemenea, că aveți opțiunea de a comanda platou pentru unul dintre aceste evenimente, ceea ce vă va facilita pregătirea.
  • Luați în considerare disponibilitatea cantității necesare de tacâmuri, scaune și alte articole.
  • Procuraţi cele necesare pentru decorare.
Ospăţ

Cu două zile înainte de ospăţ

  • Cumpărați ingredientele necesare, băuturi – dacă gătiți dvs.. Dacă comandați, plasați comanda.
  • Vara, merită să umpleți bolul pentru cuburi de gheață, verificaţi dacă sunt disponibile toate uneltele mici (tirbușon, deschizător de bere, decor pentru pahare …).
  • Dacă doriți muzică de fundal, vă recomandăm să faceţi o compilație.

Cu o zi înainte de ospăţ

  • Dacă nu ați comandat mâncarea, gătiți tot ce puteți.
  • Faceţi curățenie.
  • Decorați-vă casa – dacă intenționați aşa ceva.
Bazele cateringului: un platou rece asamblat optim

În ziua ospăţului

  • Verificaţi din nou dacă aveți toate cele necesare pentru mâncare. (În aceste momente avem tendința să ne dăm seama că am rămas fără sos pentru grătar sau ketchup).
  • Dacă gătiți, preparați ultimele feluri – dacă ați comandat, preluați platourile comandate.
  • Așezați masa și decorațiunile.
Ospăţ

Cu două ore înainte

  • Pregătiți un loc pentru băuturi și gustări, pahare, căni, boluri.
  • Nu uitați să puneți apă pe masă.
  • Îmbrăcaţi-vă
  • Calmați-vă, turnați un pahar de vin pentru a vă relaxa înainte de sosirea oaspeților.

La începutul ospăţului

Prezentaţi oaspeților cu ce mâncare și alte produse v-aţi pregătit. Atrageți atenția asupra posibililor alergeni, cine din ce poate și nu poate mânca. Oferiți o băutură de bun venit.

Dacă așteptați musafiri în vizită la dvs., dar ați economisi timp cu gătitul, vă recomandăm platourile de week-end Quick Lunch, într-o varietate mare de feluri, cu ingrediente de calitate, la care pe lângă produsele cu gust tradițional, acordăm o atenție deosebită clienților noștri vegetarieni. Faceți clic aici pentru a vedea oferta.

Coșul tău