7 secrete ale steakului perfecte

Steak este numele dat în limba engleză unei bucăți de carne tăiate în mod profesional, inițial din carne de vită, dar în zilele noastre se prepară și din carne de porc, miel, vânat sau chiar pește.

În timp ce steakul nu se află de obicei în meniul de la Quick Lunch, lăsăm acest lucru pentru restaurante sau pentru grătarele de acasă. Dar merită o rubrică despre un fel de mâncare preferat de mulți: steakul. Steakul, cea mai valoroasă bucată de carne de vită, nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă și nutritivă, dacă este pregătită corespunzător.

În emisiunile culinare de la televizor, gătitul unui steak pare o joacă de copii, carnea fiind, bineînțeles, perfect gătită, aproape instantaneu în farfurie. Cu toate acestea, gătitul unui steak nu este deloc o sarcină simplă, există capcane și câteva detalii la care trebuie să fim atenți, de la grosimea cărnii până la condimente. Și nu vă feriți de carnea de vită, deoarece carnea roșie este, de asemenea, sănătoasă – în proporțiile și cantitățile potrivite.

steak

Vestea bună este că un steak este o bucată de carne care poate fi gătită brusc, fără marinare sau orice altă pregătire. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm este că sucul roșu care iese din steak nu este de fapt sânge, ci apă.

Iată 7 sfaturi pentru ca steakul tău să fie perfect!

1. Scoateți steakul din frigider cu cel puțin 20 de minute înainte de a o găti

Cel mai bine este să gătiți steakurile la temperatura camerei, pentru a vă asigura că, carnea este gătită uniform, fie că este rară, medie sau bine făcută.

2. Merită să exagerezi cu condimentele

Nu uitați niciodată să asezonați corect steakul, folosiți mai degrabă multe condimente decât puține. Potrivit bucătarilor, carnea își pierde mai mult de o treime din condimente în momentul în care intră în tigaie. Soluția este de a fi generos cu sare, piper și alte condimente înainte și în timpul gătitului.

steak

3. Faceți steakul mai gustos!

În timp ce steakul se gătește, adăugați câteva crenguțe de cimbru, usturoi răzuit și rozmarin pentru a face carnea și mai aromată.

4. Crusta exterioară este, de asemenea, importantă

Fără culoare, fără gust. Este important ca, carnea să aibă o crustă, adică exteriorul să fie puțin rumenit. Înainte de a pune carnea înăuntru, lăsați tigaia să se încălzească bine pentru a vă asigura că veți obține crusta dorită.

5. Untul este balsamul steakului

Cu câteva minute înainte de a scoate steakul, mulți bucătari adaugă o felie de unt și o freacă în carne până când aceasta se caramelizează frumos. Acest lucru nu numai că face culoarea mai frumoasă, dar face și steakul mai gustos.

6. Lăsați carnea să se odihnească

După ce se scoate din tigaie, se lasă carnea să se odihnească timp de câteva minute. Dacă, carnea se odihnește, rezultatul final va fi mult mai suculent.

steak

7. Nu feliați niciodată prea subțire

Nu în ultimul rând, atunci când feliați steakul, asigurați-vă că feliile au o grosime de cel puțin jumătate de centimetru pentru a le păstra gustul și pentru a evita ca acestea să se usuce prea repede.

Nu aveți timp pentru mese complicate într-o zi lucrătoare!

De multe ori nici măcar nu poți găti foarte bine! Soluția la această problemă este Quick Luinch, care are o gamă largă de prânzuri proaspăt gătite pentru fiecare zi. Consultați gama noastră:

Quick Lunch Facebook

Coșul tău