Ce dietă să alegem? – Partea 3: Dietele cu restricție de calorii

Ce dietă să alegem? Există multe grupuri diferite de diete. Acum vom oferi doar o imagine de ansamblu asupra fiecărei cure, folosind triplul magic de austeritate bazat pe metode cu conținut limitat de carbohidrați sau grăsimi, sau cu conținut scăzut de calorii – ca orientare. Cele mai populare diete se bazează pe o combinație a acestora. Vorbim și despre cel mai cunoscut reprezentant al dietelor bazate pe separarea grupelor alimentare, dieta de separare de 90 de zile, și, pe scurt, despre stilul de viață care poate fi urmat.

Am scris în secțiunile anterioare despre dietele cu conținut scăzut de carbohidrați, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de calorii, și merită să le citiți și acestea.

Dietele cu restricție de calorii

Ce sunt de fapt caloriile? Caloria (cal) este o unitate de energie, este cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unui gram de apă cu 1 grad Celsius. Joule l-a înlocuit în mare măsură cu introducerea SI, așa că astăzi este utilizat în principal pentru a măsura conținutul energetic al alimentelor. Știința nutriției și viața de zi cu zi numesc caloriile de o mie de ori mai mari. Aceasta se numește mai precis kilocalorii (=kcal).

Nevoile zilnice ideale de energie ale corpului nostru pot fi determinate cu ușurință. Există un număr de calculatoare online disponibile în acest scop.

dieta Dietele cu restrictie de calorii 1

Pentru a utiliza un kilogram de energie stocată ca grăsime, trebuie să vă lipsească 7000-7700 (kilo) calorii. Deci de fapt această metodă este un joc al numerelor.

Până la urmă, nu avem de ales decât să ne calculăm cu atenție aportul zilnic de energie și să asigurăm un nivel sănătos de deficit de calorii, cunoscând nevoile noastre zilnice de energie.

Măsura slăbirii sănătoase

Dar totuși, până când putem micșora introducerea caloriei în trupul nostru, ca organismul nostru să nu sufere de foame? După părerea experților în primele pași nu este recomandat să introducem în organismul nostru cu mai mult de 500 kcalorii în minus, deoarece organismul intră în panică, și începe să stocheze și metabolismul se încetinește. Cu 500 kcalorii deficit de calorii în minus pe zi, rezultă circa jumătate de kilogram în minus pe săptămână. În cazul în care cineva este supraponderal este foarte important să avem grijă să reducem pas cu pas introducerea caloriei în organism. 

dieta Dietele cu restrictie de calorii 3

Care este cheia succesului?

Să profităm la maximum de caloriile pe care le consumăm, adică să ne străduim să consumăm alimente sănătoase, variate și cât mai posibil delicioase pentru fericirea noastră spirituală.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta

Să nu excludem proteinele din mesele noastre. Proteinele nu numai că provoacă plenitudine, dar și accelerează metabolismul. Carnea slabă, peștele, ouăle, brânza de vaci și leguminoasele sunt toate alegeri excelente.

Trebuiesc preferate mai mult alimentele cu conținut scăzut de carbohidrați.

Să nu umplem cota zilnică cu băutura. Apa este cea mai bună prietenă a noastră în timpul dietei. Am vorbit deja despre efectele sale benefice, dar să nu uităm că conține zero calorii, adică, deci putem folosi fără nici o reținere, care poate fi variat cu orice condiment aromatic. Ghimbir, scorțișoară, mentă, sau turmetic, acestea pot da o aromă excelentă și sănătoasă. Evitați băuturile răcoritoare dulci și carbogazoase. Acestea conțin atât de multe calorii în proporțiile lor, încât epuizează rapid limita noastră zilnică, fără a servi de fapt ca nutrient adecvat.

Să uităm de ”hranele artificiale” care conțin calorii goale. Ceea-ce este adevărat despre băuturile răcoritoare cu zahăr, este cu atât mai adevărat cu privire la alimentele procesat până la extrem, cu a mulțime de carbohidrați și zahăr de absorbție rapidă. Acestea nu oferă organismului vitamine, minerale, fitonutrienți sau fibre, dar sunt bogate în calorii.

Câteva diete cu restricții calorice

  • Dieta Zona
  • Dieta Scardale
  • Dieta Hollywood

Dieta Zona

Pe lângă restricția de calorii, programul urmărește să echilibreze raportul proteine-carbihidrați. Ajungem la o zonă ”armonioasă” în stabilitatea nivelului zahărului din sânge și a echilibrului hormonal, prin ajustarea compoziției aportului alimentar la 40% carbohidrați, 30% proteine și 30% grăsimi. Principiul este că mesele principale nu depășesc 500, și mesele mai mici pot conține max 100 de calorii. Nu există alimente interzise în mod explicit în acest program, atâta timp e liber până când alimentele consumate respectă proporțiile prescrise.

Dieta Scardale

Această dietă săracă în calorii, bogată în proteine și cu conținut scăzut de carbohidrați contează 1000 de calorii pe zi. Această dietă de două săptămâni, extrem de restrictivă, se concentrează pe carne roșu slap și carne de păsări de curte, precum și pe legume și fructe. Cu toate acestea, exclude grăsimile, majoritatea produselor lactate, carbohidrații, sucurile, băuturile alcoolice, desertul și carnea grasă.

Dieta Hollywood

Grapefruit - dieta Hollywood

Este un program care conține 1000 de calorii pe zi, timp de 12 zile. Esența acestuia este să mănânci o jumătate de grapefruit și o jumătate de cană de suc de grapefruit în timpul celor trei mese principale pe zi, și o masă intermediară pe zi, pentru a mobiliza enzima de ardere a grăsimilor.

Partea 4: Dietele bazate pe separarea grupelor alimentare

(Sursa articolului: gastroyal.hu)

Coșul tău